E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar ve yen geri çekildi---

Dolar ve yen geri çekildi

Dolar ve yen geri çekildi
29 Kasım 2011 - 09:59 borsagundem.com

Asya borsalarının küresel ralliyi genişletmesiyle güvenli varlık talebi düştü; yen ve dolar düşüş kaydetti

Güvenli varlık taleplerinin, küresel piyasalarda görülen rallinin etkisiyle azalması üzerine yen ve dolar zayıfladı.
Japonya Maliye Bakanı Jun Azumi'nin döviz kurlarında uygun seviyeleri yakalamaya ilişkin çabalarını sürdüreceklerini söylemesinin ardından yen, dolar karşısında 4 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Avrupalı maliye bakanlarının borç krizininin çözümünü aramak üzere bugün Brüksel'de toplanmasının öncesinde euro değer kazandı. Güney Kore wonu, ülkenin cari fazla açıklamasının ardından destek buldu.
Risk iştahı açık bir ortamda, Dolar ve yenin zayıfladığını belirten Rochford Capital'ın döviz ve faiz riskleri yönetimi direktörü Thomas Averill, "risk varlıklarını da kapsayacak şekilde, farklı döviz çiftlerinde kısa pozisyonların alındığını görüyoruz" dedi.
Euro karşısında yüzde 0.4 kayıpla 104.31 seviyesine gerileyen Japon yeni, dolar karşısında da yüzde 0.1 düşüşle 78.05'ten işlem gördü. Yen, bugün daha erken saatlerde dolar karşısında 78.29 seviyesinden 2 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesini kaydetti. Dolar, euro karşısında yüzde 0.3 kayıpla 1.3363'e düştü.
Standard&Poor's 500 Endeksi'nin dünü yüzde 2.9 yukarıda kapamasının ardından MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 1.8 yükseldi.
Yen son 6 ayda yüzde 9.5 değerkenerek, Bloomberg Korrelaston Ağırlıklı Endeks'te yer alan 10 gelişmiş ülke para birimi arasında, en iyi performans gösteren para birimi oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)