E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar ve yen kan kaybediyor---

Dolar ve yen kan kaybediyor

Dolar ve yen kan kaybediyor
09 Nisan 2013 - 10:36 borsagundem.com

Merkez bankalarının parasal genişleme uygulamasıyla dolar ve yen önemli rakipleri karşısında değer kaybetti

Traderların ABD ve Japonya'daki politika yapıcıların parasal genişleme programlarını koruyacakları ya da genişletecekleri beklentisiyle dolar ve yen, önemli para birimlerinin çoğu karşısında zayıfladı.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin ekonomik şartların henüz istenilen seviyelerde olmadığını söylemesinin ardından dolar 5. gününde de euro karşısında değer kaybetti. Yen, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin kur hareketlerinin genel anlamda olumlu etkilediğini dile getirmesinin ardından euro karşısında 3 yılın en düşüğüne geriledi. Japonya Merkez Bankası'nın görülmedik düzeyde parasal genişleme atağında bulunmasının ardından yen, son 3 günde Dolar karşısında yüzde 6.4 ile 1988'den bu yana en sert düşüşünü kaydetti.
Fed ve BOJ bilanço tablolarının büyüklüğünü artırırken, Avrupa Merkez Bankası'nın varlıklarının büyüklüğünü azalttığına dikkat çeken Commonwealth Bank of Australia'nın baş döviz stratejisti ve uluslararası ekonomi müdürü Richard Grace, Bernanke'nin yorumlarından dolarda geniş çaplı bir zayıflık gördüklerini ifade etti.
Dolar, Euro karşısında 1.3068 düzeyinen 15 Mart'tan bu yana en düşüğünü test etmesi sonrasında Tokyo saati ile 13:43 itibariyle dünkü kapanışının yüzde 0.3 altında 1.3047'den işlem görüyor. Erken saatlerde yen karşısında 99.66 düzeyine kadar tırmanarak Mayıs 2009'dan bu yana en büyük sıçramasını yapan dolar, 99.27'de seyrediyor. Yen, euro karşısında yüzde 0.2 değer kaybederek 129.51'den fiyatlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)