E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar, verilerle düştü---

Dolar, verilerle düştü

Dolar, verilerle düştü
18 Nisan 2013 - 20:59 borsagundem.com

ABD doları bugün açıklanan verilerin ardından euro karşısındaki kazançlarını geri verdi

ABD doları, Philadelphia Fed endeksinin bölgede imalat aktivitesinin beklenenden daha az genişlediğini göstererek parasal teşviğin devam ettirileceği iyimserliğini yayması üzerine erken saatlerdeki kazançlarını sildi ve euro karşısında değer kaybetti.
Euro ise dün dolar karşısında Haziran ayından bu yana en büyük düşüşü kaydetmişti. Döviz volatilitesini gösteren bir endeks de neredeyse dört haftanın zirvesine tırmandı. İngiliz sterlini ABD doları karşısında değer kazanırken, Brezilya reali politika yapıcıların faiz oranını beklenenden daha az yükseltmesiyle değer kaybetti.
New York'ta bulunan Societe Generale SA döviz stratejisti Sebastien Galy, "Bir başka negatif sürprizdi ve piyasa bunlara kötü bir şekilde cevap veriyor" yorumunu yaptı.
Dolar, New York saatiyle 12:58'de euro karşısında yüzde 0.4'lük düşüşün ardından Euro başına 1.3082 dolara geriledi. ABD para birimi dün yüzde 1.1 tırmanarak Haziran ayından bu yana en yüksek kapanış seviyesini gerçekleştirmişti. Euro ise yüzde 0.4 değer kazanarak 128.37 yene yükseldi. Dolar erken saatlerde yüzde 0.5 düşmesine karşın yen önünde çok değişmedi ve 98.17 yende kaldı.
JPMorgan G7 Volatility Endeksi yüzde 9.64'e yükselerek 22 Mart'tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Endeksin bu yılki ortalaması yüzde 9.06 oldu.
Standard & Poor's 500 Endeksi gün içerisinde yüzde 0.7'ye varan kayıplarını kısmen silerek yüzde 0.3 düştü. Endeks 16 Nisan'da yüzde 1.4 ralli yaparken, dün yüzde 1.4 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)