E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar verilerle yükseldi---

Dolar verilerle yükseldi

Dolar verilerle yükseldi
09 Mayıs 2013 - 20:40 borsagundem.com

Dolar bugün açıklanan pozitif işsizlik başvurusu verileriyle yen ve euro karşısında değer kazandı

Dolar, işsizlik sigortası başvurusunda bulunan ABD'li sayısının beklenmeyen bir düşüşle son 5 yılın en düşük seviyesine ulaşması ve iş gücü piyasasının güçlenebileceği sinyalleriyle birlikte euro ve yen karşısında yükseldi.
Dolar, Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre işsizlik sigortası başvurularının 4 Mayıs'ta sona eren hafta itibariyle 4,000 düşüşle Haziran 2008'den bu yana en dip seviye olan 323,000'e gerilemesi ve bu rakamın ekonomistlerin 335,000 işsizlik başvurusu tahmininden daha iyi olmasının ardından diğer 16 büyük para birimi karşısında değer kazandı. Avustralya doları ve Yeni Zelanda dolarları ise hükümet verilerine göre istihdam artışının bu iki ülkede beklenenden yüksek seviyede olmasıyla birlikte yükselişe geçti.
Londra'da bulunan Mizuho Corporate Bank Ltd. serbest yatırım fonu satış başkanı Neil Jones, "Piyasa, ABD verileri ile ilgili görüşlerini değiştiriyor. Bu durum tekrar gelişim içerisine girileceğine işaret ediyor" yorumunu yaptı.
Dolar, euro karşısında yüzde 0.4 yükselerek New York saati ile 09:47'de 1.3099 dolardan işlem görürken yen karşısında ise erken saatlerdeki yüzde 0.4'lük düşüşünü silerek yüzde 0.3 değer kazandı ve 99.30 yen oldu. Yen ise Euro karşısında yüzde 0.1 güçlendi ve 130.09 yen seviyesine ulaştı.
Avustralya doları son üç günde yüzde 1.5 düşüş yaşamasının ardından bugün yüzde 0.2 artışla 1.0196 Amerikan doları oldu. Yeni Zelanda doları dün 1 Nisan'dan bu yana gördüğü en düşük değer olan 83.60 Amerikan sentine düşmesinin ardından, bugün yüzde 0.4 değer kazanarak 84.38 Amerikan senti oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)