E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar, Yellen'e odaklandı---

Dolar, Yellen'e odaklandı

Dolar, Yellen'e odaklandı
27 Şubat 2014 - 09:48 borsagundem.com

Fed Başkanı Yellen'ın Senato önünde yapacağı konuşmanın öncesinde dolar 2 haftanın en yükseğine yakın seyretti

Fed Başkanı Janet Yellen'ın bugün Senato'ya yapacağı konuşmasında merkez bankasının tahvil alımlarını azaltmaya devam edeceğine işaret etmesinin beklenmesiyle dolar, önemli paralardan oluşan sepet karşısında 2 haftanın zirvesine çıktı.

Avustralya doları, ülkede özel sektör yatırımının 4 yılın en sert düşüşünü kaydetmesinin ardından zayıfladı. ABD doları, işsizlik başvurusu ve dayanıklı tüketim malı siparişlerinin, ABD ekonomisinin, dün açıklanan 1. el konut satışlarındaki düşüşün ardından azaltım karşısındaki dayanıklılığa ilişkin bir sinyal daha vermesi beklentisiyle euro karşısında 1 ayın en büyük sıçramasını yaptı.

Veriler güçlü gelirse doların değerlenebileceğini söyleyen Sumitomo Mitsui Trust Bank Ltd.'ın küresel piyasalar başkan yardımcısı Yasuhiro Kaizaki, "Piyasa, Yellen'ın ekonomik verilerdeki son zayıflıktan bahsedip bahsetmeyeceğini yakından izleyecek" dedi.

ABD dolarının 10 önemli para birimi karşısındaki hareketini izleyen Bloomberg Spot Dolar Endkesi dü 1,023.59 puandan 13 Şubat'tan bu yana en yükseğine ulaşmasının ardından bugün Londra saati ile 7:02 itibariyle 1,022.56 puanda seyrediyor. Endeks Şubat'ta yüzde 0.9 düştü ve Eylül'den bu yana ilk aylık düşüşünü kaydetmeye hazırlanıyor.

Dolar, euro karşısında dün yüzde 0.4 ile 31 Ocak'tan bu yana en büyük artışını kaydederek 1.3687'e çıkmasının ardından bugün 1.3689 düzeyinden işlem görüyor. Dolar, yen karşısında büyük bir değişiklik kaydetmedi ve 102.39 seviyesinde seyrediyor. Japon yeni, euro karşısında yüzde 0.3 güçlenerek 140.11 düzeyini görmesinin ardından bugün 140.17'den işlem görüyor.

Washington merkezli Ticaret Bakanlığı'nın bugün açıkladığı veriler, satışların yüzde 9.6 artışla yıllık 468,000'e çıkarak, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin 2008'den beri en yüksek tahmininin de üstünde geldi. Talep 4 bölgenin 3'ünde arttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)