E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar Yellen'in açıklamasıyla zayıflıyor---

Dolar Yellen'in açıklamasıyla zayıflıyor

Dolar Yellen'in açıklamasıyla zayıflıyor
18 Haziran 2015 - 07:41 borsagundem.com

Dolar Fed Başkanı Yellen’ın faizlerde kademeli bir artış olacağı vurgusu yapması ile zayıflıyor, euro yükseliyor

Dolarda yükseliş bekleyenler Fed Başkanı Janet Yellen’in faiz oranlarında kademeli bir artış olacağı vurgusu yapması ile darbe alırken, euro yükselişlere öncülük ediyor.

ABD’de faiz artırımlarının yavaş ilerleyeceği beklentileri dolarda yükseliş bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattı. Euro G-10 para birimlerinde yükselişlere öncülük ediyor.

Euro 16 önemli para biriminin 1’i hariç tümü karşısında, Euro Bölgesi maliye bakanlarının Perşembe günü Yunanistan krizi ile ilgili yapacağı toplantı öncesinde güçlendi. Yunanistan ile kreditörler arasındaki anlaşmazlık henüz çözülmüş değil. Dolar göstergesi, Fed Başkanı Janet Yellen ve meslektaşlarının ABD faiz oranları için uzun vadeli tahminlerini düşürmelerinin ardından düşüşü 2. güne taşıyor.

Melbourne’deki IG Ltd. piyasa stratejistlerinden Stan Shamu, “Fed toplantısı beklenenden daha güvercin olarak yorumlandı. Dolayısıyla ABD doları ikincil bir konuma geldi. Euro bu hareketten fayda sağladı. Ancak Euro Grup toplantısına yaklaşıyoruz. Traderlar şüpheci yaklaşacaklardır” dedi.

Euro dolar karşısında, New York’taki yüzde 0.8’lik rallisinin ardından yüzde 0.3 değerlenerek Tokyo saati ile 09:55’te 1.1370 dolardan işlem gördü. Euro yen karşısında yüzde 0.3 yükselerek 140.30 yen oldu. Dolar yen karşısında 123.39 yende yatay bir seyir izliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)