E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar yen karşısında güçleniyor---

Dolar yen karşısında güçleniyor

Dolar yen karşısında güçleniyor
04 Aralık 2014 - 07:52 borsagundem.com

Dolar yen karşısında, ABD’de bugün açıklanacak istihdam verisi öncesinde güçlenerek 120 yen seviyesinin yüzde 0.1 uzağından işlem görüyor

Dolar yen karşısında, ABD’de bugün açıklanacak istihdam verisi öncesinde güçlenerek 120 yen seviyesinin yüzde 0.1 uzağından işlem görüyor ve Temmuz 2007’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Ekonomistler ABD’de istihdam artışının yükseleceği tahmininde bulunurken, Japonya resesyonda olmayı sürdürüyor.

Dolar endeksi, 5 yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyeden kapanışını yapmaya hazırlanıyor. Euro, Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika yapıcılarının bugün yapacakları toplantıda ek teşvik sinyali vereceği spekülasyonları ile dün iki yılın en düşüğüne yakın seyretti. Avustralya doları, Goldman Sachs Group Inc.’in para biriminin 79 ABD senti seviyesine gerileyeceği beklentisinin ardından düşüşü 6. güne taşıdı.

Connecticut’ta bulunan Amherst Pierpont Securities LLC küresel stratejistlerinden Robert Sinche, “Odak noktası hala farklı büyüme ve farklı politika uygulamaları üzerinde. Japonya’da sermaye çıkışları yaşandığını görüyoruz ve bu durum yenin aşağı yönlü hareketini sürdürmesine neden oluyor” dedi.

Dolar yen karşısında, 119.94 yene ulaşmasının ardından yüzde 0.1 yükselerek Tokyo saati ile 12:32’de 119.93 yenden işlem gördü.  Dolar euro karşısında, dün 1.2301 dolar ile Ağustos 2012’den bu yana en yüksek seviyeye çıkmasının ardından bugün 1.2307 dolarda yatay bir seyir izliyor. Yen euro karşısında, yüzde 0.1 zayıflayarak 147.61 yene geldi.

ABD Çalışma Bakanlığı’nın bugün açıklayacağı veri öncesinde Bloomberg News anketine katılan ekonomistler, ABD’de işverenlerin, geçtiğimiz ay 230,000 istihdam gerçekleştirdiği yönünde tahminde bulunuyor. Bir önceki ay ise 214,000 işe alım yapılmıştı. Başka bir ankete göre ise açıklanacak veri işsizlik maaşı başvurularının geçtiğimiz hafta gerilediğini gösterecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)