E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar, Yen'e yenildi---

Dolar, Yen'e yenildi

Dolar, Yen'e yenildi
01 Mayıs 2012 - 13:44 borsagundem.com

Dolar yen karşısında, ABD imalat sanayi verisi öncesi son 10 haftanın en düşük seviyesine indi

Dolar yen karşısında, ABD imalat sanayi verisinin Nisan ayında yavaşlayacağı beklentisinin ABD varlıklarına talebi düşürmesinin etkisi ile son 10 haftanın en düşük seviyesine indi.
Avustralya doları, merkez bankasının 50 baz puan ile beklenenden daha güçlü bir faiz indirimine gitmesinin etkisi ile önemli para birimlerinin tümü karşısında değer kaybetti. Euro yen karşısında, Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker'in, Avrupa'da borç krizinin yönetimine Almanya-Fransa'nın müdahalelerinden dolayı Euro Bölgesi Maliye Bakanları Grubu başkanlığından ayrılacağını açıklamasının ardından, son iki haftanın en düşük seviyesine yaklaştı.
Dolar yen karşısında, gün içinde 79.68 yen ile 22 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesine inmesinin ardından, yüzde 0.1 düşerek, Londra saati ile 07:57'de 79.73 yene indi. Euro yen karşısında fazla bir değişiklik göstermeyerek 105.68 yen seviyesinde kaldı. Euro dün 105.47 yen seviyesine kadar inerek 17 Nisan'dan bu yana en düşük seviyesine inmişti. Euro dolar karşısında yüzde 0.1 yükselerek 1.3254 dolar seviyesine çıktı.
Bugün ABD'de TSİ 17:00'de açıklanacak olan ISM imalat sanayi endeksinin, Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, Mart ayındaki seviyesi olan 53.4'ten Nisan ayında 53 seviyesine inmesi bekleniyor. Bu verinin 50 seviyesinin üzerinde çıkması, sektörde genişleme olduğunu işaret ediyor.
Aussie olarak da bilinen Avustralya doları ABD doları karşısında, Avustralya Merkez Bankası'nın politika faizinde 50 baz puan ile son üç yılın en hızlı faiz indirimini yapması sonrası, düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)