E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar hem Merkez hem de vize ile düşüşe geçti---

Dolar hem Merkez hem de vize ile düşüşe geçti

Dolar hem Merkez hem de vize ile düşüşe geçti
06 Kasım 2017 - 07:42 borsagundem.com

Güne güçlü başlangıç yapan dolar, Merkez Bankası'nın ROM'larda düşüşe gitmesiyle birlikte kayba yöneldi. ABD'nin Türk vatandaşlarına vize verecek olmasıyla da kayıplarını genişletti

Dolar/TL 3.89 seviyesini test ettikten sonra 3.88 seviyesinin altına gelerek, bu seviyelerde yatay seyretmeye başladı. Merkez Bankası'nın kritik döviz açıklaması ile dolar güç kaybetti. Gün sonuna doğru ise dolara bir darbe de ABD'den geldi. ABD'nin Türk vatandaşlarına sınırlı olarak vize verecek olması doları geriletti.

Merkez Bankası, piyasada sağlıksız fiyat oluşumları gözlendiğine işaret ederek, rezerv opsiyonu mekanizmasında değişikliğe gittiğini duyurdu. Bu kapsamda döviz imkan oranı üst sınırı yüzde 55’e düşürülürken, tüm dilim aralıkları da 5’er puan aşağı çekildi. Söz konusu adımla piyasadan yaklaşık 5,3 milyar lira çekileceği ve böylece yaklaşık 1,4 milyar doların bankaların kullanımına geçeceği bildirildi.

Bu gelişmelerle birlikte dolar saat 18:08 itibariyle 3.8286 lira seviyesinde seyrediyor.

Dolar/TL bugün en düşük 3,8272, en yüksek 3,8906 seviyesini  gördü.

Euro ise 4.4371 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1584 seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • d.demirkan 06 Kasım 2017 13:46

    FAİZİ ARTTIR SANA.ALMAN MI BESLEYECEYİZ.AMERİKALIMI BESLEYECEYİZ?. HİÇ OLMASA ONBİN BEŞBİN TL Sİ OLAN VATANDAŞIN SEBEBLENİR. ELİN GÂVURU BASYO ELNİNİ VERİYOR BU KADARMI KAFAN ÇALIŞMIYOR. 5000 EURO NE DEMEK BU MERKELİ BESLE.GÖZÜNÜ OYSUN.

  • vatandaş06 Kasım 2017 11:12

    evet 6 saat düşer sonra yön değiştirir. Faiz artır MB ne bekliyorsun.