E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar yükselişe geçti---

Dolar yükselişe geçti

Dolar yükselişe geçti
29 Ocak 2018 - 07:58 borsagundem.com

Dolar haftanın ilk işlem gününde güçlü seyrediyor

Doların küresel değer kaybı trendinin yavaşlamasıyla dolar/TL'de de 3.85'ten 3.70'e doğru devam eden düşüş yerini 3.75 civarında seyre bırakırken bankacılar bu hafta izlenecek en önemli gelişmenin TCMB'nin açıklayacağı enflasyon raporu olacağını belirtiyor. Bankacılar yarın gerçekleşecek enflasyon raporunda önümüzdeki döneme ilişkin para politikası mesajlarına odaklanacaklar. Afrin operasyonuna ilk etapta yükseliş tepkisi veren dolar/TL, jeopolitik risk algısının hafiflemesi, küresel zayıf dolar ve gelişmekte olan ülke para birimlerindeki olumlu hava ile geçen hafta boyunca aşağı yönlü bir seyir izledi. Geçen hafta başında 3.85 seviyesine kadar yükselen dolar/TL Perşembe günü 24 Ekim'den bu yana en düşük olan 3.7161 seviyesini gördü. Dolardaki değer kaybı trendinin yerini sınırlı değer kazancına bırakmasıyla görülen en düşük seviyelerde tutunamayan dolar/TL haftayı 3.75 civarında tamamladı. Küresel piyasalarda dolar dip seviyelerden yükselmesine rağmen azalan getiri avantajı ve Washington'un güçlü Dolar sözüne ilişkin şüphelerin etkisiyle ard arda altı haftalık kayıplarını toparlamaya çalışıyor.

Türkiye'nin Afrin'de başlattığı operasyona ilk tepki olarak dolar/TL hafta başında illikit piyasada 3.85 seviyesine yükselmiş ancak uluslararası çevrelerden operasyona yönelik olumsuz bir tepki gelmemesi risk algısını hafifleterek kurda gerilemeye neden olmuştu. Analistler operasyonun ne kadar süreceğinin ve kapsamının yanı sıra ABD ile ilişkilere yansımasının yakından izlendiğini, jeopolitik risklere yönelik haber akışının yanı sıra küresel piyasalardaki havanın TL varlıkların seyrinde etkili olmaya devam edeceğini belirtiyor. Öte yandan Soçi'de bugün başlayacak olan Suriye Ulusal Diyalog Kongresi de piyasalarda takip edilecek.

Dolar güne 3.75 lira seviyesinden başlangıç yaptı.  Saat 15:02 itibariyle dolar 3.7803 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 3.7378 lira, en yüksek 3.7870 lira seviyesi görüldü.

Euro ise 4.6882 lira seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.2396 seviyesinde.

Gram altın 163.7 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 13.39 seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)