E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar yeniden düşüşe geçti---

Dolar yeniden düşüşe geçti

Dolar yeniden düşüşe geçti
11 Ağustos 2011 - 10:18 borsagundem.com

Hisse senedi vadelilerinin, ABD hisselerinde ralli olacağına işaret etmesiyle yüksek getirili varlıklar desteklendi

Fed'in bu hafta ekonomiyi canlandırmak için ekstra teşviklerin yapılabileceğini açıklaması üzerine vadeli kontratların hisselerde ralli yaşanacağına işaret etmesi, güvenli varlıkları destekledi ve dolar önemli paraların karşısında geriledi.
Euro, Avrupa'nın en büyük 2. ekonomisi Fransa'da CDS'lerin yükselmesiyle, Japon yeni karşısında 5 ayın en düşüğünün yalnızca yüzde 0.7 yukarısında seyretti. Yendeki kazançlar ise Japonya Hükümeti'nin müdahale edeceğine yönelik spekülasyonlarla sınırlandı. Avustralya doları, Yeni Zelanda doları karşısında, ülkenin işsizlik oranlarının Temmuz ayında 8 ayın zirvesine çıkmasıyla değer kaybetti.
Hisse senedi vadelilerinin döviz piyasalarının temel motorlarından biri olduğunu belirten Royal Bank of Canada'nın kıdemli döviz stratejisti Sue Trinh, S&P'deki vadeli kontratların da yukarıda seyrettiğini ve risk iştahının açılabileceğine işaret ettiğini söyledi. Trinh, dolar, yen ve frank gibi güvenli varlıklarda zayıflama olduğuna dikkat çekti.
Euro karşısında 1.4178'den 1.4220 seviyesine geri çekilen dolar, yen karşısında da yüzde 0.2 değer kaybederek 76.68'e geriledi. Euro/Yen paritesi ise bir miktar değerlenmeyle 109.05 yenden işlem gördü.
Eylül vadeli Standard&Poor's endeks vadelileri bugün yüzde 1.5 değer kazanarak, endeksin dünkü yüzde 4.4'lük kazancını durdurabileceği sinyalini verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)