E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar yeniden güçleniyor---

Dolar yeniden güçleniyor

Dolar yeniden güçleniyor
03 Ekim 2014 - 08:02 borsagundem.com

Dolar yen karşısında, artış göstermesi beklenen ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde 3 günden bu yana ilk kez yükseliyor

Dolar yen karşısında, ekonomistlerin 3 ayın en büyük artışını göstermesini bekledikleri ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde 3 günden bu yana ilk kez yükseliyor.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi, olumlu gelen ABD ekonomik verilerinin Fed’in gelecek yıl faizleri artıracağı spekülasyonlarını desteklemesi ile üst üste 7. haftalık yükseliş ile Haziran 2010’dan bu yana en uzun süreli kazanç dönemini kaydetmeye ilerliyor. Yen, Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) tahvil alımlarını artırması ve Başbakan Shinzo Abe’in büyük şirketler ve ihracatçıların zayıf para biriminden büyük kazançlar sağladıklarını ve bu olanağı küçük şirketlere bırakmaları gerektiğini söylemesi ile gerileme gösteriyor. Yeni Zelanda doları 16 önemli para birimi karşısında düştü.

ANZ Bank New Zeland Ltd. kıdemli para birimi stratejisti Sam Tuck, “ABD doları için görünüm hala olumlu ve tarım dışı istihdamdaki herhangi bir zayıflık satın alma fırsatı olabilir. Yeni Zelanda doları dünkü yükselişinin ardından ABD dolarının güçlenmesi ve bazı pozisyon değişiklikleri ile geriliyor” dedi.

Dolar yen karşısında, önceki iki seanstan yüzde 1.1 gerilemesinin ardından yüzde 0.4 yükselerek Tokyo saati ile 12:43’te 108.81 seviyesine geldi. Dolar euro karşısında, 30 Eylül’de 1.2571’e yükselerek Eylül 2012’den bu yana en güçlü seviyeyi görmesinin ardından yüzde 0.1 artarak 1.2655 dolar oldu. Yen euro karşısında yüzde 0.3 düşerek 137.70 yene geldi.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini izleyen Bloomberg Spot Dolar Endeksi yüzde 0.1 artış ile 1,068.67 puan oldu. Endeks 30 Eylül’de 1,070.94 puan ile Haziran 2010’dan bu yana en yüksek seviyeden kapanış yapmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)