E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar yıllardır yapamadığını yapıyor---

Dolar yıllardır yapamadığını yapıyor

Dolar yıllardır yapamadığını yapıyor
26 Eylül 2014 - 16:46 borsagundem.com

Dolar 40 yıldan bu yana ilk kez arkaya arkaya 11’nci haftada yükselme hazırlığında

Başka para birimlerinden oluşan bir sepete karşı doları izleyen dolar endeksi .DXY dün yaklaşık yüzde 0,1 artışla 85.278’e gelerek dört yılın zirvesi olan 85.485’e yaklaştı.

Londra’daki Bank of New York Mellon’dan stratejist Neil Mellor, “Genelde dolar bir dizi uzun vadeli seviyeyi kırdığı için fazla bir dirençle karşılaşmadan daha da ileri gideceğini düşünüyoruz. Euroya karşı bir yıl içinde en düşük seviyeyi 1,20 dolar olarak görüyoruz ancak gidişata bakılırsa bu noktaya daha önce de varabiliriz,” dedi.

Dolardaki yükseliş ABD merkez bankası Fed, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Japonya Merkez Bankası’nın benimsediği para politikaları arasındaki farklılıktan besleniyor. Fed’in gündeminde faiz artırımı bulunurken, ECB ve Japonya Merkez Bankası yeni teşvik paketleri üzerinde çalışıyor.

Perşembe günü ABD hazine tahvilleri ve Alman tahvilleri arasındaki getiri farkı yaklaık 15 yılın en geniş seviyesine ulaşırken euro üzerindeki baskı devam etti. Tahvil yatırımları uluslararası sermaye akışlarından büyük bir pay alırken, yüksek tahvil getirileri daha fazla fon akışı çekme eğilimi gösteriyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)