E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar yine yükselişe geçti---

Dolar yine yükselişe geçti

Dolar yine yükselişe geçti
29 Ağustos 2013 - 22:07 borsagundem.com

ABD verileri ile Fed'in tahvil alımlarını Eylül'de azaltmaya başlayacağı iddialarının güçlenmesi sonrasında dolar güçlendi

Dolar ABD'de ekonominin genişlediğini ve işsizlik başvurularının azaldığını gösteren verilerin Fed'in önümüzdeki ayda tahvil alımlarını azaltacağı iddialarını artırması ile dört haftanın zirvesine tırmandı.

ABD para birimi, gösterge tahvil faizlerinin iki yılın zirvesine doğru yönelmesi ile çekiciliğinin artması sonrasında yen karşısında yükselişini ikinci güne taşıdı. Hint rupisi, Hindistan Merkez Bankası'nın ülkenin devlet kontrolündeki en büyük petrol ithalatçılarına dolar satacağını söylemesinin ardından yüzde 3'ün üzerinde yükseldi. Euro ise en çok işlem gördüğü diğer 16 büyük para biriminin çoğu karşısında değer kaybetti.
New York'ta bulunan Gain Capital Group LLC kıdemli döviz stratejisti Eric Viloria, "İşsilik başvurularının azalmasıyla istihdamda gelişim görülmesi sonrasında Fed önümüzdeki ay azaltmaya başlayabilir. Suriye endişelerinin de azalmasıyla dolar G-10 ğara birimleri karşısında güçleniyor" yorumunu yaptı.
Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 0.5 yükselerek New York saati ile 13:01'de 1,033.69 puan olurken, gün içerisinde 1,034.03 ile 2 Ağustos'tan bu yana en yükseğe dokundu.
BD doları, yen karşısında dün yüzde 0.6 sıçramasının ardından bugün de yüzde 0.8 kazançla 98.40 yen oldu. Dolar, euro karşısında yüzde 0.8 güçlenerek 1.3236 dolar olurken, gün içerisinde yüzde 0.9 yükselerek 4 Temmuz'dan bu yana en yüksek gün içi seviyesini gördü. Yen euro karşısında büyük bir değişiklik yaşamadı ve 130.25 yen seviyesinden işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)