E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar yükseldi---

Dolar yükseldi

Dolar yükseldi
02 Mayıs 2012 - 11:59 borsagundem.com

ABD'de bugün açıklanacak olan ADP istihdam raporunun öncesinde dolar, yen karşısında 2. gününde de değer kazandı

Amerikan şirketlerinin Nisan'da istihdam artışı kaydettiklerine işaret etmesi beklenen ADP özel sektör istihdam raporunun öncesinde dolar, yen karşısında 10 haftanın en düşüğünden yaptığı sıçramayı 2. gününde de devam ettirdi.
Fed Açık Piyasa Komitesi'nden 3 üyenin, ekonomi büyümeyi sürdürdükçe, daha fazla parasal gevşetmeye ihtiyaç olmadığını söylemesinin ardından dolar, euro karşısında değer kazandı. Euro Bölgesi'nde bugün açıklanan imalat rakamlarının ve yarınki Avrupa Merkez Bankası toplantısının öncesinde euro talepleri sınırlı oldu. Yuan, ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner'ın yarın Pekin'de Çinli yetkililerle buluşmasının öncesinde güçlendi.
Fed yöneticilerinden gelen açıklamalar ve beklentilerin üzerindeki verilerin, ABD'nin toparlanmasına daha mı çok eğilinmesi gerektiğine dair soruyu öne çıkardığını belirten Avustralya'nın en büyük ikinci bankası Westpac Banking Corp.'un baş döviz stratejistlerinden Robbert Rennie, bunun doları desteklediğini söyledi.
Yen karşısında 79.64 düzeyinden 21 Şubat'tan bu yana en düşüğünü test etmesinin ardından dün yüzde 0.3 değerlenen dolar, bugün de yüzde 0.4 artışla 80.39'dan işlem gördü. Dolar, Euro karşısında yüzde 0.1 güçlenerek 1.3224'e yükseldi. Euro/Yen paritesi ise yüzde 0.3 kazançla 106.30 seviyesine çıktı.
ABD'de şirketlerin Nisan'daki istihdam artışının 170 bin kişi olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)