E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar yükselecek mi?---

Dolar yükselecek mi?

Dolar yükselecek mi?
07 Ekim 2011 - 14:20 borsagundem.com

Gaitame.com'un analizine göre, Dolar Endeksi'nin trendi yukarı yönde

Gaitame.com Research Institute Ltd.'nin teknik analizine göre, Dolar Endeksi'nin trendi, hareketli ortalamanın yukarı ivmeyi işaret etmesi ile birlikte yukarı yönlü.
IntercontinentalExchange Inc.'nin doların altı önemli para birimi karşısındaki seyrini izleyen Dolar Endeksi, geçen ay Ekim 2008'den bu yana en hızlı aylık artışını gösterdi ve 4 Ekim'de son sekiz ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu hareketler sonucu, endeksin 20 günlük hareketli ortalama eğrisi dikleşti.
Japonya'nın en büyük döviz marjı şirketinin bir birimi olan Gaitame.com Research Institute Ltd.'nin Tokyo ofisinde araştırmacı Takuya Kawabata, "20 günlük hareketli ortalama yukarıyı işaret ediyor ve ben bu hareketli ortalamayı sonar olarak kullanıyorum" dedi. Kawabata, Dolar Endeksi'nin son bir ayda hareketli ortalamanın üzerinde kaldığını ve bunun, yukarı trendin "güçlü" olduğunu gösterdiğini sözlerine ekledi.
Kawabata, Fibonacci grafiğini işaret ederek, endeks için ilk direncin, Haziran 2010'daki zirveden 4 Mayıs'taki en düşük seviyeye doğru gerçekleşren hareketin yüzde 50 düzeltme seviyesi olan 80.702'de olduğunu kaydetti. Kawabata, endeksin bu seviyeyi kırması ve 81.313'teki bu yılın zirvesini aşması durumunda, en son 30 Kasım'da görülen 81.444 seviyesine doğru bir çıkışın gerçekleşebileceğini söyledi.
Dolar Endeksi bugün Tokyo seansında 78.579 seviyesi yakınlarındaydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ABD-ÇİN SAVAŞI ÇIKAR MI?07 Ekim 2011 14:37

    HAFTAYA ABD SENATOSUNDA SONUÇLANMASI BEKLENEN BİR OYLAMA VAR O DA ÇİN PARASI YUANIN DEĞERİNİN ARTTIRILMASINI ZORLAYICI BİR KANUN TASARISI BASINDAN TAKİP EDİYORSAK,BU ONAY GELİRSE ABD-ÇİN TİCARİ SAVAŞINA HAZIR OLMALI VE PİYASALARDA ANİ BÜYÜK BİR SATIŞ DALGASI OLASILIĞI DA ARTACAĞINDAN BENCE NAKİT AĞIRLIKLI PORTFÖYLER ZARAR İHTİMALİNE KARŞI DAHA UYGUN DAVRANIŞ OLABİLİR ,ELBETTE BENİM FİKRİM BU.HAFTAYA BEKLEYELİM GÖRELİM.

  • NEDEN ARTIYOR07 Ekim 2011 14:30

    1-İTHALATÇI TALEBİ 2-ENERJİ ALICILARIN TALEBİ(TÜPRAŞ,BOTAŞ..)3-BANKALARIN DIŞ KREDİ ÖDEMELERİ 4-ŞİRKETLERİN DIŞ KREDİ ÖDEMELERİ TALEBİ 5-ŞAHISLARIN ŞAHSİ DÖVİZ BORÇ ÖDEMELERİ TALEBİ 6-DEVLETİN DIŞ BORÇ ÖDEMESİ TALEBİ...V.B