E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 3.70 TL'yi aştı---

Dolar 3.70 TL'yi aştı

Dolar 3.70 TL'yi aştı
02 Mart 2017 - 09:52 borsagundem.com

Güne 3.65'in üzerinde başlayan dolar fiyatları 3.71 seviyesinin üzerini görerek 10 Şubat'tan beri en yüksek seviyeyi gördü.

ABD Merkez Bankası yetkililerinin hafta başındaki açıklamaları sonrası Mart ayında faiz artışı olasılıklarının yükselmesi doların tüm gelişmekte olan ülke para birimleri karşısındaki değer kazancında ana belirleyici oldu.

CME Group FedWatch uygulamasına göre vadeli işlemciler Çarşamba günü Fed'in Mart ayında faizleri artırmasına yüzde 35 ihtimal verirken, bu oran şimdi yüzde 66'ya çıktı.

Bankacılar negatif ayrışmanın kısmen jeopolitik endişelerden kaynaklanmış olabileceğine dikkat çekerken, TL'nin bugün dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 1'e ulaştı. Benzer para birimlerinde ise kayıplar genel olarak yüzde 0.2 civarında seyrediyor.

Dün akşam saatlerinde 3.67 civarında işlem gören dolar/TL bu sabah güne 3.65 seviyesinin üzerinde başlarken, kur yükselişe devam etti. Dolar fiyatları en yüksek 3.7100 seviyesini görürken, saat 18.35 itibarıyla 3.7057 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise şu sıralar 3.89 seviyesinin üzerinde işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)