E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar yükselişini sürdürüyor---

Dolar yükselişini sürdürüyor

Dolar yükselişini sürdürüyor
12 Aralık 2013 - 17:06 borsagundem.com

Dolar, ABD perakende satışlarının beklenenden fazla yükselmesi ile Fed'in teşvikleri azaltacağı düşüncesinin artması sonrasında yükseliyor

ABD doları, ülkede perakende satışlarının geçtiğimiz ay beklenenden fazla yükselmesi ile Fed'in önümüzdeki hafta gerçekleştireceği Aralık ayı toplantısında aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarını azaltacağı söylentilerinin artması sonrasında yükselişi ikinci güne taşıdı.

Euro, bölgede sanayi üretiminin Ekim ayında daralması ile ekonomik toparlanmanın düzensiz olduğunu göstermesinin ardından dolar karşısında altı ayın en yükseğinden geriledi. Avustralya doları, merkez bankası yöneticisi Glenn Stevens'in para biriminin daha zayıf olması gerektiğini söylemesi sonrasında en çok işlem gördüğü önemli para birimlerinin tamamı karşısında geriledi. Ukrayna para birimi grivna ise dolar karşısında 13 ayın en düşüğüne zayıfladı.

New York'ta bulunan BNP Paribas SA döviz stratejistlerinden Vassili Serebriakov, "Perakende satışlar kesinlikle dolara yardımcı oluyor. Dolar, Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısına yaklaştıkça piyasaların risk almaktan kaçınması ile, özellikle sterlin ve euro gibi iyi bir performans gösteren bazı para birimleri karşısında kayıpları toparlayabilir" ifadelerini kullandı.

Bloomberg ABD Doları Endeksi yüzde 0.3 yükselerek New York saati ile 09:36'da 1,016.62 puan oldu. Endeks 10 Aralık'ta 1,011.73 puana kadar gerileyerek 1 Kasım'dan bu yana en düşüğü görmüştü.

Dolar euro karşısında yüzde 0.2 prim yaparak 1.3765 dolar seviyesine gelirken, dün 1.3811'e kadar zayıflamış ve 29 Ekim'den bu yana en düşüğe gerilemişti. Dolar yen karşısında ise yüzde 0.5 ilerledi ve 102.93 yen seviyesinde. Yen euro karşısında yüde 0.3 kayıpla 141.67 yenden işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)