E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar yükseliyor---

Dolar yükseliyor

Dolar yükseliyor
12 Aralık 2011 - 10:15 borsagundem.com

Almanya'da bugün açıklanacak olan ve olumsuz gelmesi beklenen yatırımcı güveni verilerinin öncesinde dolar destek buldu

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da bugün açıklanacak olan ve yatırımcı güveninin son 3 yılın en düşüğüne işaret etmesi beklenen raporun öncesinde güvenli varlık talebi desteklendi; dolar 16 önemli para biriminin çoğunluğu karşısında değer kazandı.
Avrupa'daki borç krizinin daha büyük ülkelere yayıldığına ilişkin endişelerin devam etmesi üzerine, İtalya ve Fransa tahvil ihalesine hazırlanmasının etkisiyle euro, yen karşısında zayıfladı. Avustralya doları, ülkenin dış ticaret fazlasının, ekonomistlerin beklentisinin üzerinde daralmasının ardından değer kaybetti. Yuan, Çin Merkez Bankası'nın son 1 ayın en yüksek referans oranını uygulaması ve Böylece yuanın daha esnek işlem görmesine izin vereceğinin sinyalini vermesiyle yükseldi.
Şu an görünürdeki tek sığınılacak para birimi olmasından ötürü doların güçlendiğine dikkat çeken Singapur'daki Royal Bank of Scotland Plc'nin bölge müdürlerinden Jesper Bargmann, hâlâ daha endişe edilecek bir çok şeyin olduğunu belirtti.
Dolar, euro karşısında yüzde 0.3 değerlenmeyle 1.3347 seviyesine yükselirken, dolar/yen paritesi 77.65 yenden işlem gördü. Euro, Japon yeni karşısında yüzde 0.2 kayıpla 103.65 düzeyine geri çekildi.
Almanya'daki yatırımcı ve analistlerin beklentilerini gösteren Avrupa Ekonomik Araştırmaları ZEW Endeksi'nin Aralık ayında 55.8 puana gerileyerek, Ekim 2008'den bu yana en düşük seviyesine işaret edebileceği düşünülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)