E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar zirveye tırmandı---

Dolar zirveye tırmandı

Dolar zirveye tırmandı
03 Ocak 2013 - 19:01 borsagundem.com

Dolar euro karşısında, ABD'de borç limitinde anlaşmaya varmada zorluklar çıkacağı endişeleri ile yükseldi

Dolar, ABD'li politika yapıcıların ülkenin borç limitini yükseltme konusunda anlaşmaya varmada güçlük çekeceği spekülasyonunun güvenli varlıklara talebi artırması sonucu, euro karşısında son üç haftanın en yüksek seviyesine çıktı.
Japon yeni, ABD Hazine Bakanlığı'nın 31 Aralık'ta 16.4 trilyon dolarlık borç limitinin dolmasının ardından, hükümetin fonlanmayı sürdürebilmek için Şubat sonu ya da Mart başında "olağandışı" olarak adlandırdığı tedbirleri alacağı endişeleri ile 16 önemli para biriminin tümü karşısında değer kazandı. Dolar, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) ABD'nin borç limitini "hızlı" bir şekilde artırması gerektiğini açıklamasının ardından, en çok yüksek getirili para birimi Güney Afrika randı karşısında yükseldi.
Londra'da Royal Bank of Scotland Group Plc kıdemli döviz stratejisti Paul Robson, "Yılın ilk birkaç ayında, maliye politikası ve para politikası insanların aklının en önünde yer alacak," dedi ve "Doların dün ilk tepki olarak gevşemesinin ardından, biraz geri çekilme riski var" yorumunda bulundu.
Dolar euro karşısında, 1.3082 dolar ile 14 Aralık'tan bu yana en güçlü seviyesini gördükten sonra, yüzde 0.6 değer kazanarak New York saati ile 11:27'de 1.3111 seviyesine geldi. Yen Euro karşısında yüzde 1.1 yükselerek 113.92 seviyesine çıktı. Japon para birimi dolar karşısında, 87.36 ile Temmuz 2010'dan bu yana en gevşek düzeyine indikten sonra yüzde 0.5 değer kazanarak 86.88 seviyesine geldi.
Robson, ABD para biriminin yılsonunda euro başına 1.19 dolara güçleneceğini kaydetti. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre ise, euro/dolar paritesinin 1.27 seviyesine gelmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)