E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolara imalat darbesi---

Dolara imalat darbesi

Dolara imalat darbesi
03 Ocak 2012 - 09:57 borsagundem.com

Dünyanın en büyük iki ekonomisinde imalatın büyüdüğü sinyalleri güvenli varlık talebini düşürdü; dolar değer kaybetti

Küresel ekonominin 2 lideri ABD ve Çin'den gelen imalatın arttığına yönelik sinyallerin etkisiyle risk iştahı arttı ve dolar, 16 önemli para biriminin 15'i karşısında geri adım attı.
Çin ve Hindistan'da imalatın Aralık'ta büyüdüğünü gösteren verilerin ardından ABD'de bugün açıklanacak olan imalat rakamlarının da son 6 ayın en hızlı büyümesine işaret etmesi bekleniyor. İyimser beklentilerin etkisiyle ABD doları, verilerin öncesinde Yeni Zelanda doları karşısında değer kaybetti. Avustralya doları ise Asya borsaları ve petroldeki kazançların etkisiyle yükseldi ve yüksek getirili varlıkların talebini destekledi.
Özellikle temel Asya ekonomileri olmak üzere, dünya ekonomisinin büyümedeki sert düşüşü önleyebilmesi durumunda, küresel ekonomiye bağımlılığı yüksek olan para birimlerinin de desteğinin de devam edeceğini söyleyen Asvustralya'nın en büyük 2. bankası Westpac Banking Corp.'un döviz stratejistlerinden Jonathan Cavenagh, doların bir miktar baskılanabileceğini belirtti.
Dolar, euro karşısında yüzde 0.3 düşüşle 1.2978 dolara geriledi. Yeni Zelanda doları karşısında yüzde 0.7 kayıpla 78.37 cente düşen ABD doları, Avustralya doları karşısında da yüzde 0.6 değer kaybederek 1.0291 seviyesinden işlem gördü. Dolar, yen karşısında 76.90'dan 76.83 geriledi. Dün 98.66 yen seviyesinden Aralık 2000'den bu yana en düşük düzeyini kaydeden euro, bugün yüzde 0.2 kazançla 99.70'e çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)