E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolara sert müdahale, şok düşüş!---

Dolara sert müdahale, şok düşüş!

Dolara sert müdahale, şok düşüş!
30 Aralık 2011 - 13:30 borsagundem.com

Merkez Bankası'nın doğrudan müdahalesi ile dolar 1.91 TL'den 1.85 TL'ye geriledi

Merkez Bankası, ''Bundan böyle ihale saati öncesinde dövize doğrudan müdahale edilen günlerde de ihale düzenlenmeye devam edileceğini'' bildirdi.
Merkez Bankasından yapılan duyuruda, 5 Ağustos 2011 tarihinden itibaren Merkez Bankasının gerek gördüğü günlerde döviz satım ihaleleri yoluyla piyasaya döviz likiditesi sağlamaya başladığı hatırlatıldı.
Döviz satım ihalelerine ilişkin 4 Ağustos 2011 tarihinde yapılan basın duyurusu ekinde yer alan ''Döviz Satım İhale Esasları'' çerçevesinde ihale saati öncesinde Merkez Bankasınca dövize doğrudan müdahale edilen günlerde ihale düzenlenmeyeceğinin belirtildiği anımsatılan duyuruda, ''22 Aralık 2011 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısını takiben 26 Aralık 2011 tarihinde yapılan basın duyurusu ile uygulanmaya başlanan strateji doğrultusunda bundan böyle ihale saati öncesinde Merkez Bankasınca dövize doğrudan müdahale edilen günlerde de ihale düzenlenmeye devam edilecektir'' denildi.
İstanbul serbest piyasada dolar Merkez Bankası'nın döviz ihalelerine ilişkin açıklamalarının ardından 1,8650 lira seviyelerine geriledi.
Kapalıçarşı'da 1,9170 liradan güne başlayan dolar öğle saatlerine kadar 1,9200 liranın altında bir seyir izledi. Daha sonra Merkez Bankası'nın döviz ihalelerine ilişkin açıklamalarıyla düşüşe geçen Dolar 1,8650 lira seviyelerine geriledi.
Daha sonra bir miktar yükseliş gösteren dolar İstanbul serbest piyasada şu dakikalarda 1,8820 liradan alınıp 1,8850 liradan satılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asilmemo31 Aralık 2011 00:40

    Hükümetin ,yılın son günü hesapları, 2011 göstergeleri düşük çıksın hareketi ,tamamen kandırmaca,,,,,,,,,,,,,,yazık, memur aç maaş 750 tl milletvekili maaşı 23000tl,,vatandaş 35 yıl da emekli milletvekili 2 yılda ,yazııııık ,çoook yazııık,allaha havale ediyorum

  • felix30 Aralık 2011 22:26

    Ne kadar da doların yükselmesini isteyen meraklı varmış. Doların yükselmesi demek enflasyonun hortlaması demektir. Biz bunları daha önce çok acı bir şekilde yaşadık. (Dolar yükseldi bahanesi ile herşeye zam) Kendi ayağımıza sıkmaya ne kadarda meraklıyız.. Buradaki vatandaşlarda sanırım faiz lobisinden. Zamanında çok çektik bilen bilir. Enflayonist ortamda faizler artar parası olan daha çok para kazanır, parası olmayan ÇOK ÇOK üzülür. Aldığı maaş daha eve gitmeden kuş olur!! Anlayana...Yazıktır, günahtır..

  • Bursaspor30 Aralık 2011 17:41

    Ne dusmus haaaaaaaaa gene eski yerine yakin gelde kapanista Merkez burnunu sokma artik bu islere bilmiyorsun mide bulandirma dunya dolar diyor sen kim oluyorsun.

  • secret30 Aralık 2011 14:47

    Bunu yapanlar,satıştan önce ellerindeki kanlı dolarları satmıyormu sanıyorsunuz.Bence tüm Merkez Bankası yönetimi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmak lazım.Serbest kurmuş.Külahıma anlatın siz.Resmen KAPİTALİST BİR ÜLKE OLDUĞUMUZU HER DEFASINDA İSPATLIYORLAR.

  • yıl sonu oldugu için OLABİLİR!!30 Aralık 2011 14:36

    bence yıl sonu oldugundan 2011 yılı kapanışının =cari açık, dış borç, krediler, vs... devletimizin istikrar vede guvenlı imajını zedelememek için güzel bir sert hamle, güzel bir kayıtlı resmi verilerde bozulmama yönunde 30/12/2011 tarihine özel vede guzel bir mudehale yaptıgını düşünüyorum, hemde bu mudehale ile mali disiplin vede ben gucluyum imajını hatırlattıgını onumuzdeki gunlerdede devamı gelirse yıne yaparım çekinmem, sözümun arkasındayım cumlelerini soylediğini göruyorum. not: kişisel düşüncelerimdir. ***saygılarımla, GENÇLİK

  • Lion30 Aralık 2011 13:50

    Merkez Bankası yine iş başında. Ben şahsen kurların serbest kendi haline bırakılması taraftarı bir yatırımcıyım. Ama Merkez Bankasının burada atmış olduğu adımlar bence doğru. Ülkemiz para bizimi TL yeterince değer kaybetti. Bundan başka ülkemizde doların aşırı değerlenmesinin olumsuz etkileri var. Merkez bankası da doğrudan müdahale ederek gerekeni yaptı.