E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolara yatırım yapılmalı mı?---

Dolara yatırım yapılmalı mı?

Dolara yatırım yapılmalı mı?
04 Ekim 2011 - 11:18 borsagundem.com

Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, belirsizlik ortamında paranın güvenli limanlara döndüğünü belirtti

Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, belirsizlik ortamında paranın daha çok güvenli limanlara ve güvenli kurlara doğru döndüğünü, şu sıralarda da dünyada dolar talebi bulunduğunu kaydetti.
Binbaşgil, dolardaki yükselişe ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, bunun Türkiye'ye mahsus bir durum olmadığını, ülke ekonomisinde özellikle yurt dışıyla karşılaştırıldığında makro dengelerin son derece iyi olduğunu söyledi.
Ancak dünyada büyük bir belirsizlik bulunduğuna değinen Binbaşgil, şöyle konuştu:
''Belirsizlik ortamında para daha çok güvenli limanlara ve güvenli kurlara doğru dönüyor. Şu sıralarda da dünyada dolar talebi var. Zaten doların değer kazanmasını sadece TL'de görmüyoruz. Son birkaç ay içinde bütün gelişmekte olan ülkelerin kurlarında aşağı yukarı yüzde 10-15 civarında erime var. Avroya karşı da Dolar değer kazanıyor. Bütün bunların sonucunda da Türkiye bir miktar etkileniyor. Dünyadaki belirsizlik göz önüne alındığında kur tahmini yapmak zor.''
Burada en önemli unsurun kurlardaki volatilite olduğuna işaret eden Binbaşgil, TL biraz değer kaybetmiş olsa da çok hızlı iniş çıkışlar görülmediğini, bunu pozitif bir şey olarak algılamak gerektiğini söyledi.
''BANKALARDA AÇIK POZİSYON RİSKİ KESİNLİKLE YOK''
Türkiye'de ekonomi yönetimi ve regülatörlerin krizin önünde hareket ederek gerekli tedbirleri önceden aldığını, bunun büyük önem taşıdığını vurgulayan Hakan Binbaşgil, ''Beklentiler gerçekten tuttu ve alınan tedbirler de çok yerinde tedbirler oldu. Bazı tedbirler şimdi belki daha iyi anlaşılabiliyor. O gün 'acaba bunlar neden yapıldı?' derken, bugün baktığınız zaman bunların doğru olduğunu görüyoruz. Merkez Bankası özellikle politikalarıyla bugüne kadar çok güven verdi'' dedi.
Belirsizliğin çok olduğu dönemlerde dikkatli ve tedbirli olmak, tedbiri elden bırakmamak gerektiğinin altını çizen Binbaşgil, ''Biz bankada onun için risk yönetimine çok dikkat ediyoruz. Her zaman dikkat ettik. Ama bu özel dönemlerde daha da fazla dikkat ediyoruz'' diye konuştu.
Bunu kurumsal ve ticari müşterilerine, şirketlere, bireylere de önerdiklerini kaydeden Binbaşgil, dikkatli olunması gereken bir dönemden geçildiğini belirtti.
Özellikle bankalarda açık pozisyon riskinin kesinlikle olmadığını ifade eden Binbaşgil, ''Bu konuda regülasyon da var. Dolayısıyla bu konuda bankalarda problem yok'' dedi.
Serbest piyasada dolar şu anda 1,8990 lirayla yeni bir rekor daha kırdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)