E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda 2.73 TL olasılığı yüksek---

Dolarda 2.73 TL olasılığı yüksek

Dolarda 2.73 TL olasılığı yüksek
01 Haziran 2015 - 11:17 borsagundem.com

Dolar kurunda yukarı yön devam ediyor

Haftaya Amerika’dan gelecek olan ISM imalat satın alma verisi ile giriş yapacak olan piyasalarda yoğun bir veri akışı bizleri bekliyor. Gözler şüphesiz ki Çarşamba günü Euro bölgesinden gelecek faiz kararı ve basın konferansının yanı sıra Amerika tarafından açıklanacak ADP tarım dışı istihdam verisi hafta ortasında küresel piyasalarda hareketlilik yaratabilir. İngiltere faiz oranının açıklanmasından sonra haftanın son günü ABD tarım dışı istihdam verisi ile yoğun ve hareketli geçmesini beklediğimiz haftayı bitireceğiz.
Veri akışının bu kadar yoğun olmasının yanında tabi ki birinci gündem maddesi bu hafta olduğu gibi Yunanistan olmaya devam edecek gibi görünüyor. Bildiğimiz gibi 5-19 Haziran arasında IMF’ye yapılması gereken geri ödemeyi yapamayacağını söyleyen Yunanistan’da gözler Avrupa Birliği ve kreditörlerde olacaktır. Amerika tarafına baktığımızda Çarşamba günü Tarım dışı istihdam verisinin öncüsü olarak kabul edilen  ADP tarım dışı verisi Cuma günü ne olacağı konusunda bize fikir verebilir. Euro-Dolar ve özellikle altında Çarşamba gününden başlayan ve Cuma kapanışa kadar sürmesini beklediğimiz sert hareketlere karşı dikkatli olunmasını tavsiye ediyoruz.
Yurtiçinde ise veri açısından önemli bir haftaya giriş yapacağız. Gözlerimiz Çarşamba günü açıklanacak olan Tüketici Fiyat Endeksi’nde  (TÜFE) olacaktır. Yurtiçinde enflasyon verisi merakla takip edilecek olsa da diğer yandan Euro Bölgesi ve ABD verileri eşliğinde son dönemde sert hareketler sergileyen Türk Lirası volatilitesinin yüksek olacağını tahmin ediyoruz.
EuroUsd paritesine baktığımızda Çarşamba günkü ADP verisi son 4 ayki gibi kötü geldiği taktirde azda olsa doların hızını yavaşlatabilme olasılığı olsa da asıl gözler Draghi’nin basın toplantısında olacaktır. EurUsd Yunanistan’dan gelecek olan olumlu bir haber ve ABD verilerinin kötü gelmesi halinde psikolojik ve kuvvetli direnç seviyesi olan 1,1000 seviyesinin üstünde tutunmaya çalışacaktır. Hedef 1,1150 olarak gözükse de bu seviyelerde satışların gelmesi durumunda ilk hedef olan 1,0710 seviyesi  ve bu seviyenin altında kapanış yaptığı taktirde dip seviye olan 1,0450 seviyesinin tekrar gündeme gelme olasılığı yüksek duruyor.
Türk lirasında ise Küresel piyasalara paralel olarak ani fiyat değişikliklerine karşı yatırımcılarımızı temkinli olmaları konusunda uyarıyoruz. Küresel piyasaları bir kenara koyarsak seçimden önceki son hafta Türk Lirasının üstündeki baskıyı daha da artırabilir. Seçim arifesinde bulunduğumuz haftada Cuma günü ABD Tarım dışı istihdam verisi sonrasında kurun yön bulması bekleniyor. Yukarıda 2,7100-2.7300 aralığı kuvvetli bir direnç bölgesi olarak duruyor. ABD’den gelen olumlu veriler sonrasında 2,6500 seviyesinin üstünde tutunan USDTRY,  hafta içi gelecek olan önemli veriler sonrasında 2,7000 seviyesini kıramadığı taktirde seçime 2,5500-2,6000 bandı arasında girebilir.
Ons’a baktığımızda ise Çarşamba ve özelikle Cuma günü yatırımcılarımızın veri anında oluşacak olan GAP’lere karşı çok dikkatli olunmasını öneriyoruz.1203 seviyesi kritik bir direnç noktası rolünü üstlenebilir. Bu seviyenin üstündeki hareket 1231 ve 1260 seviyelerini test ettirebilir. Yaklaşık 2 haftadır süren düşüş trendi takip edildiği takdirde ise dikkat edilmesi gereken seviye 1180. Bu seviye altında kritik bir destek seviyesi olup kırıldığı takdirde 1164 seviyesine kadar geri çekilme beklenebilir.
Destek Menkul Değerler Araştırma

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)