E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolarda 2.75 TL görülebilir---

Dolarda 2.75 TL görülebilir

Dolarda 2.75 TL görülebilir
30 Mart 2016 - 08:38 borsagundem.com

Fed Başkanı Yellen'in açıklamalarının ardından düşüşe geçen dolar da 2.84 TL önemli destek olarak duruyor

Fed’in son faiz toplantısının ardından Bölgesel FED Başkanları’nın yapmış olduğu konuşmalar yatırımcıların bir miktar kafasını karıştırmıştı. Fed Başkanları özellikle enflasyon tarafındaki iyileşmeye vurgu yaparak FED’in kısa bir zaman içerisinde faiz arttırımına gitmesi gerektiğini belirttiler. Ancak dün akşam son sözü yine Başkan Yellen söyledi. Yellen, son faiz toplantısında yapmış olduğu açıklamaları tekrar yineledi. Özellikle Çin ‘deki büyüme problemine değinen Yellen, faiz konusunda ihtiyatlı davranılması gerektiğinin altını çizdi. Bu sözler hem hisse senetleri hem de altın tarafında yükselişlerin yaşanmasına neden oldu.

Dün akşam altında yeni bir yükseliş dalgasının başlaması için önemli bir yukarı yönlü hareket gerçekleşti. Günlük bazda 1240 ve üzeri kapanışlar gerçekleşmeye devam ederse, kısa vade de yeniden yükseliş trendi güç kazanacaktır. Bu şekilde devam edecek görünüm 1280 zirvesinin geçilmesinde önemli bir etkiye sahip olacaktır. Destek olarak ise en önemli seviye 1220. Fiyatların 1220 seviyesini kırması halinde bahsettiğimiz yükseliş görünümü ortadan kalkacaktır.

Dün akşamki Yellen’ın açıklamalarından en çok etkilenen bir diğer ürün ise USDTRY kuru oldu. Açıklamaların ardından 2.8300 seviyesine kadar inen kur, bu sabah 2.8400 ‘ün hemen üzerinde işlem görüyor. Kurda 2.8400 seviyesi önemli bir destek, bu seviyenin kırılması halinde 2,75-2,80 bandına kadar geri çekilme olabilir.Direnç olarak ise 2.90-2.92 bölgesi izlenebilir. Orta vadeli görünümde ise TL’nin güçlenmeye devam edeceğinden bahsedebiliriz. Orta vadeli göstergeler yeni bir yükseliş trendi için henüz sinyal üretmiyor.

Kerem Muçe - İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • lule30 Mart 2016 13:18

    janette onu ıstıyo kurun ınmesı onun ıcın kardır bızde seyredıyoruz indırın faızı janete fırsat vermeyın.