E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDolarda 3.59 TL'ye doğru hareket olabilir---

Dolarda 3.59 TL'ye doğru hareket olabilir

Dolarda 3.59 TL'ye doğru hareket olabilir
14 Şubat 2017 - 09:33 borsagundem.com

Bugün 3,6650 desteğinin hemen üzerinde kapanan dolar/TL'de aşağı yönlü hareketin sürmesi halinde 3,64 ve 3,59'a doğru hareketler görülebilir

Piyasaların Gözü Kulağı Yellen'da Olacak..
Piyasalarda bu haftanın öne çıkan en önemli gelişmesi kuşkusuz FED Başkanı Janet Yellen'ın bugün ve yarın yapacağı konuşmalar olacaktır. Aralık ayında 25 baz puan faiz artırımına giden ve Ocak ayını 'pas'
geçen FED'in, 14-15 Martta yapacağı toplantı için ip uçları aranacak. 2017 yılında FED'in Mart ayında faiz artırma ihtimali düşük olarak görülüyor. Buna rağmen, Yellen'ın faiz artırım ihtimalini masada
tuttuğuna dair mesajlar vermesi bekleniyor. Konuşmada öne çıkabilecek diğer başlıklar
o Yellen'ın Trump'ın seçim vaatlerinde yer alan kriz sonrası bankacılık kuralları hakkındaki yorumları,
o FED'in yapısı ve görevlerine ilişkin sunulan değişimlere ilişkin görüşleri,
o FED Başkan Yardımcısı Fischer'ın bahsettiği mali politikadaki belirsizlik hakkındaki düşünceleri olarak sıralanabilir.Yurt içi piyasaların kapandığı saatlerde başlayacak olan konuşma, dolar/TL'de hareketlilik yaratabilir ancak Borsa İstanbul'a etkileri ertesi sabah seans açılışında görülecektir.
Öte yandan politika toplantılarında oy hakkı bulunan Dallas FED Başkanı Kaplan, faiz artırımı için geç kalınmasındansa erken davranılması gerektiği görüşünü açıkladı.
Bugün 3,6650 desteğinin hemen üzerinde kapanan dolar/TL'de aşağı yönlü hareketin sürmesi halinde 3,64 ve 3,59'a doğru hareketler görülebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise, 3,71 ve 3,7350 direnç
noktalarımız olacaktır.
TCMB geçtiğimiz gün içerisinde Şubat ayı beklenti anketini yayımladı. Beklenti anketinde (bir önceki anket dönemine göre)
o Şubat ayı TÜFE beklentisi %0,69'dan %0,62'ye indirildi
o 2017 yıl sonu TÜFE beklentisi %8,48'den %8,87'ye yükseltildi
o 2017 yılsonu cari açık beklentisi -35,4 Mr$'dan -35,6 Mr$'a yükseltildi
o 2017 yılı büyüme beklentisi %2,9'da sabit kalırken
o Yılsonu dolar kuru beklentisi 3,8619 TL'den 3,8807 TL'ye yükseltildi
o 12 ay sonrası dolar kuru beklentisi ise değişmeyerek 3,9600 TL oldu.
Geçtiğimiz gün OPEC aylık raporunu açıkladı. Arz kesintilerinde istenilen seviyenin de üzerinde olunmasına rağmen, Uluslararası Enerji Ajansı sonrası yapılan fiyatlama ve ABD stok verisindeki yüksek beklenti sonrasında petrol günü düşüşle beraber 53 doların altında kapattı. Bugüne 53 Dolar seviyelerinden başlayan petrolde dalgalı bir seyir bekliyoruz.
Çin ile ABD arasında ipler yeniden gerilebilir. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Shuang, Japonya'nın, ABD-Japonya Güvenlik Garantisi Antlaşması ile Güney Çin Denizi'nde ABD'yi kefil olarak kullanmasına karşı çıktıklarını açıkladı. ABD ve Japonya'yı bölgedeki barış ve istikrara katkı yapmaya çağırdı.
Günün veri ajandası oldukça yoğun. Yurt içerisinde saat 10.00'da Aralık ayı cari denge verisi takip edeceğimiz kritik veri olacaktır. (Beklenti: -4,63 milyar$)
Yurt dışındaki veri akışına baktığımızda
o Saat 10.00'da Almanya ile 13.00'da Avrupa 4. çeyrek büyüme ve Şubat ayı ZEW endeksi,o 12.30'da İngiltere Ocak ayı ÜFE ve TÜFE rakamları,
o Saat 16.30'da ABD Ocak ayı ÜFE ve 16.55'te Kırmızı Kitap,
o 18.00'da FED Başkanı Janet Yellen Konuşması,
o Bölgesel FED Başkanlarından oy hakkı olan Dallas FED Başkanı Kaplan'ın 21.00'daki konuşmaları öne çıkan başlıca gelişmelerdir.
Bugün Hazine'nin 9 yıl vadeli 6 ayda bir kupon ödemesi bulunan sabit kuponlu devlet tahvili ve 2 yıl vadeli kira sertifikası ihraçları olduğunu hatırlatalım.

A1 Capital

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)