E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDolarda 3.6980 TL desteği kırılmadıkça yükseliş sürebilir---

Dolarda 3.6980 TL desteği kırılmadıkça yükseliş sürebilir

Dolarda 3.6980 TL desteği kırılmadıkça yükseliş sürebilir
13 Ocak 2017 - 09:14 borsagundem.com

Teknik görünümde ise TCMB sonrası geri çekilen paritede 3.7390-3.6980 destek bölgesi üzerinde kalındığı sürece yükselişler devam edebilir

Yeni işlem gününe başlarken dün FED başkanı Yellen’ın açıklamaları takip edildi. Genel olarak ekonomi ile ilgili ılımlı açıklamalarda bulunan Yellen, iş gücü piyasasının güçlü olduğuna ve ücret artışlarının hız kazanacağına dikkat çekti. Ayrıca yeni başkan D.Trump’ın daha önce açıkladığı ve 2008 krizi nedeniyle önlem amaçlı sermaye kontrolleri ile ilgili çıkarılan DoddFrank yasasıyla ilgili Yellen, bu yasanın gerekli olduğunu ve ciddi anlamda kriz sonrası yol alındığını söyledi. Genel olarak para politikasıyla ile ilgili güçlü ekonomiye vurgu yapıldı ve Trump’ın savunduğu değerlendirmeye karşı yorum yapan Yellen’ın açıklamaları önemliydi. Görevi 20 Ocak’ta devralacak olan ABD’nin yeni başkanı D. Trump’ın açıklamaları sonrası gelişen ülke piyasalarında yükseliş görülürken doların yükselişinin sınırlı kaldığını görüyoruz. Dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık repo ihalesi düzenlemeyerek likidite duruşunu daha da sıkılaştırmış oldu. Önümüzdeki günlerde TCMB’nin benzer adımlar atıp
atmayacağı, iç piyasalarca yakından takip edilecek. TCMB’nin kararı sonrası TL varlıklarında değer kazanırken, dolar kuru % 2,80, Euro/TL ise % 2’ye yakın değer kaybetti. Öte yandan, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in açıklamaları da ön plandaydı. Fitch, 27 Ocak tarihinde 
yapacağı değerlendirmede Türkiye’nin notunun indirilmesi riskinin olduğunu belirtti. Bu açıklamaya rağmen TL varlıkları değer kazanmaya devam etti. Trump’ın açıklamaları sonrası dolarda oluşan güç kaybı euronun dolar karşısında değerlenerek önemli direnç seviyesini aşmasında etkili oldu. Euro dolara karşı % 0,80’e yakın değer kazanırken sterlinin Dolar karşısındaki değer kazancı Brexit baskısı nedeniyle % 0,15 ile sınırlı kaldı. Küresel borsa endekslerinde ise, azalan risk iştahının etkisiyle kırmızı bir tablo hakimdi. Alman DAX endeksi % 1,07, İngiliz endeksi FTSE100 % 0,07, ABD borsa endekslerinde ise % 0,80 seviyelerinde kayıplar görüldü. Dış piyasalardan pozitif ayrışan BİST-100 endeksi ise % 6’nın üzerinde prim yapan bankacılık sektörü öncülüğünde dünü % 4,15 değer
kazancıyla 80 bin seviyesi üzerinde tamamladı. Petrol tarafında ise, önemli petrol üreticilerinin üretimde kesintiye gitmeleriyle petrol fiyatları yönünü yukarı çevirdi. Bugün toplantı gerçekleştirecek olan OPEC ve OPEC dışı ülkelerin alacakları karar petrol fiyatlarını hareketlendirebilir.

USDTRY ANALİZİ

Dün TCMB’nin haftalık repo ihalesini açmaması piyasalarca sıkılaştırma adımı olarak algılandı. Bu gelişme ile TL varlıkları değer kazanırken dolar kurunda kayıp %2,80 seviyesinde gerçekleşti. FED üyelerinin şahin açıklamalarına rağmen TL’nin güçlü görünümü ile kritik destek olan 3,7420 desteği test edildi. Bugün Türkiye tarafında açıklanacak bir veri bulunmuyor. ABD tarafında ise, ÜFE, perakende satışlar, Michigan Tüketici Hissiyatı ve FED üyelerinin açıklamaları takip edilecektir. Teknik görünümde ise TCMB sonrası geri çekilen paritede 3.7390-3.6980 destek bölgesi üzerinde kalındığı sürece yükselişler devam edebilir. Alımların devamında 3.8090 ve 3.8785 direnç seviyeleri takip edilebilir.

EURTRY ANALİZİ

4,1793 ile tarihi rekor seviyelerine yükselen kur TCMB’nin haftalık repo ihalesi açmama kararı sonrası günlük bazda %2’ye yakın değer kaybederek 4,00 seviyesine dek gevşeme gösterdi. Veri gündeminin sakin olduğu parite tarafında teknik seviyelerin ön plana çıkması beklenebilir. Teknik görünümün ise EURTRY paritesi 3.9760-3.9290 destek bölgesi üzerinde kaldığı sürece yükselişine devam edebilir. Yukarı yönlü hareketlerin devamında 4.0500 ve 4.1235 direnç seviyeleri takip edilebilir.

EURUSD ANALİZİ

ABD’nin yeni başkanı Trump’ın açıklamaları sonrası dolar güç kaybederken dün Euro Bölgesi’nde açıklanan olumlu sanayi üretimi verileri euronun dolar karşısında değer kazanımını destekledi. Önemli direnç seviyelerinin aşılmasıyla yükseliş kaydeden paritede haftanın son işlem gününde ABD tarafında açıklanacak veri akışı takip edilecektir. Teknik görünümde ise yükseliş eğiliminde olan EURUSD paritesinde 1.0580-1.0510 destek bölgesi üzerinde kalındığı sürece yükselişler devam edebilir. Yukarı yönlü hareketlerin devamında 1.0665 ve 1.0735 direnç seviyeleri takip edilebilir.

GBPUSD ANALİZİ

Brexit sürecinin yarattığı belirsizlik sterlin varlıklarını zayıflatmaya devam ediyor. Dün FED üyelerinden gelen şahin açıklamalar da paritenin zayıf seyrinde etkili oldu. Yeni günde İngiltere tarafında açıklanacak bir veri akışı bulunmuyor. ABD tarafında ise, ÜFE, perakende satışlar, Michigan Tüketici Hissiyatı ve FED üyelerinin açıklamaları takip edilecektir. Teknik görünümde ise 1.2140 ve 1.2105 destek bölgesi üzerinde kalındığı sürece yükseliş eğilimi sürebilir. Yukarı yönlü hareketlerin devamında 1.2205 ve 1.2270 direnç seviyeleri takip edilebilir.

USDJPY ANALİZİ

Dün Trump’ın açıklamaları sonrası gevşeyen dolar ve olumlu Japonya verilerinin etkisiyle paritedeki değer kayıpları yüzde 1’i aştı. Bugün ABD’de açıklanacak ÜFE, perakende satışlar, Michigan Tüketici Hissiyatı ve FED üyelerinin açıklamaları paritedeki hareketliliğin artmasına neden olabilir. Teknik görünümde düşüş eğilimi içinde olan USDJP paritesinde 115.30-115.70 direnç bölgesi altında kalındığı sürece geri çekilmeler devam edebilir. Düşüşlerin devamında 113.90 ve 112.90 destek seviyeleri takip edilebilir.

ALTIN ANALİZİ

Önceki hafta 103,00 seviyesi üzerinde fiyatlama gösteren dolar endeksinin 100,00 seviyesine dek gevşeme göstermesi ons altın üzerindeki baskının azalmasına neden oldu. Azalan baskıyla birlikte önemli direnç seviyesini aşan sarı metalde günlük kazanç yüzde 1’e yaklaştı. Yeni günde ABD tarafından açıklanacak ÜFE, perakende satışlar, Michigan Tüketici Hissiyatı ve FED üyelerinin açıklamaları sarı metalde volatilitenin artmasına neden olabilir. Teknik görünümde ise yükseliş eğiliminde olan Altın fiyatlarında 1188-1182 destek bölgesi üzerinde kalındığı sürece yukarı yönlü hareketler devam edebilir. Alımların devamında 1198 ve 1206 direnç seviyeleri takip edilebilir.

PETROL ANALİZİ

Önemli üretici ülkelerin üretimde kesintiye gitmesi petrol fiyatlarını yukarı çeken etken oldu. Bugün OPEC-OPEC dışı ülkelerin yapacakları toplantıdan çıkacak karar ve açıklamalar petrol fiyatları üzerinde hareketliliği artırabilir.

1-Ham Petrol Analizi


Teknik görünümde ise yatay hareketine devam eden Ham Petrol fiyatlarında 52.3-51.5 destek seviyeleri üzerinde kalındığı sürece yükseliş eğilimi devam edebilir. Yukarı yönlü hareketlerin devamında 53.3 ve 54.2 direnç seviyeleri takip edilebilir. 

2-Brent Petrol Analizi

Teknik görünümde ise yatay hareketine devam eden Brent Petrol fiyatlarında 55.2-54.4 destek seviyesi üzerinde kalındığı sürece yükselişler devam edebilir. Yukarı yönlü hareketlerin devamında 56.3 ve 57.2 direnç seviyeler takip edilebilir.

DAX ANALİZİ

ABD’nin yeni başkanı Trump’ın açıklamaları sonrası azalan risk iştahı DAX endeksine de satış getirdi. Yeni günde Avrupa cephesinde açıklanacak bir veri akışı bulunmuyor. Bugün yapılacak OPEC toplantısına dair gelişmeler petrol fiyatlarını etkileyebileceği gibi endeks tarafında da yakından izlenecektir. Teknik görünümde ise yatay hareketinde devam eden DAX endeksinde 11510-11443 destek bölgesi üzerinde kalındığı sürece yükselişler devam edebilir. Yukarı yönlü hareketlerin devamında 11617 ve 11684 direnç seviyeler takip edilebilir.

Destek Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)