E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDolarda 3.70 TL önemli---

Dolarda 3.70 TL önemli

Dolarda 3.70 TL önemli
06 Mart 2017 - 09:27 borsagundem.com

Paritede 3,7000 seviyesi aşağısında kalıcılık sağlanması halinde zayıf seyir görülebilecek olup 3,6500 ve 3,6200 destek seviyeleri izlenebilir

DÜN NE OLDU?

Haftanın son işlem gününde Fed Başkanı Janet Yellen’ın gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında 2017 yılında daha hızlı bir faiz artırımı olasılığına ilişkin yorumlarını yinelemesi üzerine dolar tarafında sınırlı fiyat hareketleri görüldü. Fed’in bu ay gerçekleşecek olan toplantısına ilişkin faiz artırım olasılıkları %96 seviyesine yükseldi.

Geçtiğimiz Cuma günü dolar hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kaybederken, Dolar endeksi gün içerisinde 101,34 seviyesine kadar gerileme kaydetti.

Yurt içinde ise Şubat ayına ilişkin enflasyon verisi gündeme konu oldu. Şubat ayında enflasyon bir önceki aya göre %0,81 arttı. TÜFE, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %10,13 olarak gerçekleşti. Bu rakam son 5 yılın en yüksek enflasyon verisi olarak kayıtlara geçti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

Bu sabah Asya seansında Kuzey Kore'nin füze denemesi yaptığına ilişkin haberler sonrası yatırımcıların güvenli liman niteliğindeki varlıklara yönelmesiyle Japon Yeni’nde değer kazanma eğilimi görülmekte.

Gündemde yer alan veri akışına baktığımızda ABD’de Ocak ayına ilişkin dayanıklı mal sipariş verileri izlenilecek.

USDTRY

Geçtiğimiz Cuma günü dolar gelişen ülke para birimleri karşısında değer kaybederken, Türk Lirası da söz konusu para birimleri ile birlikte kitlesel harekete iştirak ederek dolar karşısında değer kazandı. Gün içerisinde açıklanan Şubat ayı enflasyonu verisi sonrasında Türk Lirası’nda değer kayıpları görülse de, gün sonunda görülen tepki alımları ile birlikte Türk Lirası dolar karşısında günü %0,63 değer kazancı ile tamamladı.

Teknik olarak bakıldığında, USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin görülebilmesi için 3,7000 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin görülmesi halinde 3,7500 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede 3,7000 seviyesi aşağısında kalıcılık sağlanması halinde zayıf seyir görülebilecek olup 3,6500 ve 3,6200 destek seviyeleri izlenebilir.

EURUSD

Haftanın son işlem gününde dolar gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kaybederken, euro günü dolar karşısında %1,09 değer kazancı ile tamamladı.

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 1,0600 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,0650 ve 1,0720 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek gevşemelerde 1,0580 ve 1,0500 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.

ALTIN

Geçtiğimiz Cuma günü Fed Başkanı Janet Yellen konuşması sonrası doların dünya genelinde kar satışları ile karşılaşmasının etkisiyle altın 1234 seviyesinde tutundu. Haftanın genelinde Fed’in önümüzdeki toplantısına ilişkin faiz artırım olasılıklarının yükselmesi ve doların dünya genelinde değer kazanmasının etkisiyle zayıf seyir izleyen altın, haftanın son işlem gününde tepki alımları ile birlikte 1234 seviyesinde dengelendi.

Teknik olarak bakıldığında, altında toparlanma eğiliminin devam edebilmesi için, 1234 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1240 ve 1252 seviyeleri hedeflenebilir. Altında satış baskısının görülmesi halinde ise sırasıyla 1224 ve 1215 destek seviyeleri izlenebilir.

USDJPY

Haftanın son işlem gününde dolar gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kaybederken, yen günü dolar karşısında %0,32 değer kazancı ile tamamladı. Bu sabah Asya seansında Kuzey Kore'nin füze denemesi yaptığına ilişkin haberler sonrası yatırımcıların güvenli liman niteliğindeki varlıklara yönelmesiyle Japon Yeni’nde değer kazanma eğilimi görülmekte.

Teknik olarak bakıldığında, USDJPY paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 114,00 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup paritede yükselişlerde sırasıyla 114,40 ve 115,00 seviyeleri hedeflenebilir. USDJPY paritesinde zayıf seyrin görülmesi durumunda ise 113,60 ve 113,00 destek seviyeleri takip edilebilir.

GBPUSD

Geçtiğimiz Cuma günü doların dünya genelinde değer kaybetme eğilimini sürdürmesi paralelinde gelişmiş ülke para birimleri dolar karşısında değer kazandı. Söz konusu gelişmiş ülke para birimleri içerisinde sterlinde görülen değer kazançları diğer para birimlerine nazaran sınırlı oldu. Sterlin dolar karşısında günü %0,20 değer kazancı ile tamamladı.

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesinde toparlanma eğiliminin devam edebilmesi için 1,2270 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 1,2320 ve 1,2400 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar satışlarında ise 1,2200 ve 1,2160 destek seviyeleri takip edilebilir.

BRENT

Geçtiğimiz hafta petrol fiyatları arz fazlasına ilişkin gündem paralelinde yön arayışına devam etti. Baker Huges petrol kuyu sayıları geçtiğimiz hafta da artışına devam ederken, kuyu sayıları 583’e yükseldi.

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 56,40 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 57,30 ve 58,00 seviyeleri hedeflenebilir. Petrolde kar satışlarının görülmesi halinde ise 55,20 ve 54,00 destek seviyeleri takip edilebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)