E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda toparlanma çabaları---

Dolarda toparlanma çabaları

Dolarda toparlanma çabaları
09 Haziran 2016 - 13:10 borsagundem.com

Dolar/TL kuru toparlanma çabası içinde

Dolar endeksi, FED'in 14/15 Haziran toplantısında faiz artırım olasılığının ortadan kalkması ile gevşeme eğilimini sürdürüyor. Yavaş istihdam büyümesi ve Fed Başkanı  Yellen'in merkez bankasının faiz artırımını ne zaman yapacağına dair işaret vermemesiyle düşen dolar endeksi şu saatlerde yüzde 0.09 eksi ile 93.50 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksinin düşük seyri nedeniyle baskı altında kalmaya devam eden dolar/TL kuru da cuma günüden beri negatif seyrini sürdürüyor. Dün 2.8797 seviyesine kadar gevşeyen kur kapanışını 2.8929 seviyesinden gerçekleştirdi. Yeni güne hafif negatif yatay başlayan dolar /TL kuru öğleden önce 2.9002 seviyesini test etse de fazla uzun sürmeden tekrar 2.89 seviyelerine gevşedi. Bu seviyelerde tutunmaya çalışan kur yüzde 0.14 artı ile 2.8970 seviyesinde işlem görüyor.

Uzmanlara göre teknik açıdan paritede aşağı yönlü eğilim devam etmektedir. Paritenin 2,87 desteğini kırması durumunda 2,8550 ve 2,84 seviyeleri ön planda olacaktır. Paritenin 2,89 üzerine yükselmesi durumunda ise kısa vade 2,90 hedeflenebilir. Dönüş açısından 2,92 direnci önemli bir noktadır.

Analistler geçtiğimiz hafta yüzde 22 olan, Fed'in 15 Haziran'daki toplantısında faiz artırımına gitme olasılığını sıfır olarak görüyor. New York'ta Barclays Pl. yabancı para birimleri ve kurları stratejisti Andres Jaime, "Haziran ve Temmuz ayları masadan kalktı. Fed'in bu toplantılarda bir şey yapma olasılığı aşırı derece düşük." diyerek görüş bildirdi.

 

Altında yükseliş sürüyor

 

Goldman Sachs satış dalgası uyarısında bulundu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)