E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolarda çıta 2.20 TL---

Dolarda çıta 2.20 TL

Dolarda çıta 2.20 TL
14 Kasım 2014 - 10:54 borsagundem.com

Uzmanlar, petrol fiyatlarında yaşanan düşüş sebebiyle cari açığın düşmesini ve TL'nin değer kazanmasını bekliyorlar

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Nomura Holding’ten yapılan açıklamada Türk Lirası'na yatırım yapmak için pek çok sebep olduğuna dikkat çekildi. 

Bloomberg’te çıkan haberde dolardaki düşüşün nereye kadar devam edeceğine yönelik yorumlara yer verildi. Londra merkezli Japon yatırım şirketi analisti Olgay Büyükkayalı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada petrol fiyatlarının son dört yılın en düşük seviyesine inmesinin ardından Türkiye’nin finansal dengesinin kuvvetleneceğini iddia etti. Credit Agricole analisti Guillaume Tresca ise dolardaki düşüşün devam edeceği ve 2015’in ilk çeyreğinde doların 2,20 seviyesinde olacağını vurguladı. 

Bloomberg’te çıkan haberde dün açıklanan cari açık verisinin beklenenden iyi gelmesinin ve büyümekte olan ülkeler arasında Türk tahvil ve bonolarının başarılı performansının üzerinde duruluyor. 

JP Morgan analisti Yarkın Cebeci’nin yaptığı açıklamaya göre Türkiye’nin carı açık verisi önümüzdeki yıl 36,8 milyar dolara düşecek ve cari açığın GSYH’ya oranı önümüzdeki yıl yüzde 4,2’ye gerileyecek. 

Uzmanlar, Türkiye’nin bütçe yapısının kuvvetli olması sebebiyle Türk bono piyasasına yatırım yapılmasını tavsiye ediyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)