E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda değer kaybı yavaşladı---

Dolarda değer kaybı yavaşladı

Dolarda değer kaybı yavaşladı
14 Nisan 2016 - 23:02 borsagundem.com

Dolar dışardaki merkez bankalarının para birimlerinin dolar karşısında daha fazla değer kazanmasını sınırlamanın yollarını aramasıyla hafif değişti

2016'da dolardaki düşüş biraz dirençle karşılaşmaya başladı.

Bu yıl yüzde 4.4 aşağıda seyreden dolar, dışardaki merkez bankalarının para birimlerinin dolar karşısında daha fazla değer kazanmasını sınırlamanın yollarını aramasıyla hafif değişti. Singapur döviz kuru oranında yüzde sıfır değer kazanma şeklindeki nötr politikaya geçerken, Kanada Merkez Bankası, Kanada dolarının Ocak ortasından bu yana yüzde 10'dan fazla değer kazanmasının ekonomiye zarar verdiğini açıkladı ve Japonyalı yetkililer ise bu ayın önemli para birimleri arasında en iyi performansını gerçekleştiren yeni aşağı çekmeye çalışıyor.

FED'in faiz artırım hızına dair tedbirli açıklamarının kamçıladığı dolardaki zayıflık, yerli şirketlerin uluslararası rekabet gücünü artırmak için güçlü dolardan yana olan ABD dışındaki merkez bankaları için problem teşkil ediyor. Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhard, bugün faiz artırımında sabırlı olunacağını söyledi.

Portland, Oregon'da U.S. Bank Wealth Management sabit getirili menkul kıymetler araştırma müdürü Jennifer Vail, "Bu ülkelerden bazıları müdahele etmemek adına zorlanacak." dedi ve "Büyüme hızının yavaş olduğu bir ortamda, parayı sadece bir yere kadar güçlü devam ettirebilirsiniz." diyerek görüş bildirdi.

ABD Doları'nın 10 önemli para karşısındaki değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.5'lik kazancını sildikten sonra fazla değişmedi. Dolar euro karşısında New York'ta saat 14:09 itibariyle az değişrek euro başına 1.173 dolara geldi, yen karşısında ise 109.12 seviyesinden işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)