E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolarda düşüş hızlandı---

Dolarda düşüş hızlandı

Dolarda düşüş hızlandı
12 Aralık 2012 - 21:58 borsagundem.com

Dolar, bugün açıklanan yeni parasal genişleme önlemlerinin ardından düşüş yaşıyor

ABD doları, merkez bankası Federal Reserve tarafından varlık alımının daha fazla hazine tahvili alımıyla artırılacağının belirtilmesinin ardından, bu önlemlerin dolara değer kaybettireceği endişeleriyle euro karşısında geriledi.
Yen ise Japonya'da parasal genişleme sözü veren Liberal Demokratik Parti'nin seçim anketlerinde önde gitmesiyle ABD para birimi karşısında son sekiz ayın en zayıf seviyesine geriledi.
Credit Agricole New York döviz stratejisti Sireen Harajli, "Parasal genişleme olarak algılanan hareketler karşısında piyasaların böyle bir tepki verme huyu var. Her ne kadar dolarda bir düşüş görmüş olsak da, bu genelde güvenli liman akışlarıyla dengeleniyor" dedi.
Dolar, New York saatiyle 13:48'de yüzde 0.6 değer kaybederek euro karşısında 1.3077 dolara geriledi ve 5 Aralık'tan bu yana en zayıf seviyeyi gördü. Euro ise yüzde 1.4 değer kazandı ve 108.81 yen oldu. Japon para birimi yüzde 0.8 geriledi ve 83.20 yen oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)