E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDöviz'Dolarda düşüş sürebilir'---

'Dolarda düşüş sürebilir'

'Dolarda düşüş sürebilir'
08 Nisan 2011 - 21:47 borsagundem.com

Uzmanlar, dolarda dramatik satışlar yaşanabileceği konusunda uyarıyor

Orta Doğu´daki para otoritelerinin Asyalı rakiplerini dolarda daha agresif bir düşüşe yol açacak pozisyonlara doğru teşvik etmelerinden endişe ediliyor.
Dolar endeksi, son 10 ayda % 14 değer kaybetti. Asyalı merkez bankalarının bu kayıpta rolü önemli. Asya´da pek çok merkez bankası, gelişen piyasalara yönelik yoğun sermaye girişlere karşı para birimlerindeki aşırı değerlenmenin önüne geçmek için dolar alıp karşılığında kendi para birimlerini sattılar.
Ancak Fed´in piyasaya yoğun bir şekilde dolar sürmeye devam etmesi ve buna bağlı olarak doların değerinin düşmesi, Asyalı merkez bankalarını bu kez rezervlerinin değerini korumak için Dolar satmaya itti.
Faros Trading´den Douglas Borthwick, Asyalı merkez bankalarının ayrıca Orta Doğu´daki agresif dolar satışlarından da etkilenebileceğini söyledi. ABD ham petrolü 14 Şubat´tan bu yana % 30 değer kazandı. OPEC´in yıllık bir trilyon dolar kazanç elde etmesi bekleniyor. Politik gerilim de petrodoların satışına neden oluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ABD09 Nisan 2011 11:51

    ABD tarihinin en buyuk butce kisitlamasini onadi. Bu para basimina da kisitlama demek. Artik dolarin tek yönu yukaridir.