E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolarda hedef 1.85 lira---

Dolarda hedef 1.85 lira

Dolarda hedef 1.85 lira
23 Temmuz 2011 - 10:08 borsagundem.com

Euro ve dolarda uzun süredir devam eden artış trendi hız kesmiyor.

İstanbul serbest piyasada dolar, kapanışa yakın dakikalarda 1.70 liranın üzerini gördü. Kapanış ise 1.6930 TL'den gerçekleşti. Uzmanlar, hafta başından bu yana uluslararası kuruluşlardan gelen uyarılar, para çıkışı ve yurtdışındaki tedirginliklerle dövizin değer kazandığını belirtiyor.OLUMLU HAVA KISA SÜRDÜ
Dün Yunanistan'a ikinci yardım paketinin onaylaması yarattığı olumlu hava kısa sürdü. Sabah saatlerinde gevşeyerek 1.6685 TL seviyelerine çekilen dolar kuru öğleye doğru hızlı bir hareketle 1.6800 TL seviyesini aştı.
Öğleden sonra hareketin daha da ivmelendiği dikkat çekti. Dolar önce 1.69 TL'nin ardından da 1.70 TL'nin üzerini gördü. Kapanış ise 1.6930 TL'den gerçekleşti.
Dolar en son Mart 2009'un son günlerinde bu seviyeleri görmüştü.
Bu arada euro da gün içinde 2.4300 liranın üzerine çıktı. Euro TL karşısında tarihinin en yüksek seviyelerinde bulunuyor.
'Kontrollü bir devalüasyon' yaşanıyor
Piyasadaki gelişmeleri değerlendiren Global Menkul Değerler Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, dövizde Merkez Bankası'nın kontrolünde nisan ayından bu yana 'kontrollü bir devalüasyon' yaşandığına işaret etti.
Doların normalden daha hızlı hareket ettiği durumlarda Merkez'in günlük döviz alım tutarı ile oynayarak bu duruma müdahale ettiğini belirten Uskuay, "Mevcut durumda da dolardaki yükseliş biraz kontrolden çıktı. Merkez Bankası yakın zamanda döviz alım miktarını ya düşürebilir ya da tamamen kaldırabilir" dedi.
Dolardaki yükselişte Türkiye'deki faiz seviyesinin çok önemli olduğunun altını çizen Uskuay, "Türkiye'deki gösterge faizler diğer gelişmekte olan ülkelere göre çok düşük kaldı. Bu nedenle yurtdışına para çıkışı yaşanıyor ve TL değer kaybediyor. Eğer Merkez faiz artırırsa TL tekrar yukarı dönebilir ama MB bunu istemiyor" dedi.
Uskuay, dolarda daha önce açıkladıkları 1.75-1.85 TL bandı hedefini koruduklarını da sözlerine ekledi. hurriyet.com.tr

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KİSSADANHİSSE23 Temmuz 2011 23:56

    KAPİTALİZM SİSTEMİNİN BİR ÜRÜNÜ OLAN BORSA VE KURLAR HERHANGİ BİR İNSANİ DEĞERİ REDDEDER. SADECE KAZANMAK, SERMAYESİNİ BÜYÜTMEKLE İLGİLENİR. BU YÜZDENDİR Kİ BORSANIN DOLAYISIYLA KAPİTALİZM İN ALTIN KURALI "BÜYÜK BALIK,KÜÇÜK BALIĞI YUTAR". EĞER BU SİSTEMİN İÇİNDEYSENİZ BÜYÜK BALIĞIN SİZİ YUTMAMASI İÇTEN DEĞİL.. ÇÜNKÜ KÜÇÜK YATIRIMCILAR BU PİYASANIN YAKITIDIR.. OLMAZLARSA PİYASA GİTMEZ..

  • Borsacı mülayim23 Temmuz 2011 17:19

    2-3 hissede operasyon yaptı diye Mecnun'u içeri alan adalet Türkiye'yi soyuo soğana çeviren bu adamlara ne zaman dur diyecek?Adamlar hem borsadan hem dolardan-eurodan çakıyolar..Uyanın uyanın...

  • hayati oltuk23 Temmuz 2011 11:36

    bu memlekette ne kadar satılmış adam var. yabancılarla elbirliği içerisinde habire spekulasyon, manipulasyon. bu halka bu kadar mı düşmansınız ? naptık ulan size?

  • ...23 Temmuz 2011 10:55

    dün ki imf açıklaması hatalıymış ama biz hala burda goremedik. haber buraya daha duşmedi

  • Ali Demir23 Temmuz 2011 07:18

    Merak etmeyin ellerinde kalan dolarları satacaklardır.!1.85 den doları sat , kuzu eti gibi borsaya dal , oh oh suyundan da koy ne ala memleket.Ben nacizane kişisel görüş olarak söylüyorum bu saatten sonra dolara dokunanın eli yanar diyorum.Son karar sizin.

  • MUSTAFA CAN 22 Temmuz 2011 22:54

    CON CON ŞAKASI BU OLSA GEREK ELİN PİÇİNİ BEN Mİ KURTARACAĞIM

  • çekmekle biter mi22 Temmuz 2011 22:06

    bunların amacını bilen var mı ya. bizi batırmak kendilerini zengin etmek. umarım işlerinin ehlidir bu mb. pek sanmam ya

  • kenan22 Temmuz 2011 22:01

    valla ne güzel istanbul be. özel şirketler cari açığı oluştursun kapatmak biz vatandaşa düşsün. ihracatı arttıracam diye tl yi düşürdüler