E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDolarda hızlı geri çekilme olabilir---

Dolarda hızlı geri çekilme olabilir

Dolarda hızlı geri çekilme olabilir
05 Ocak 2017 - 09:01 borsagundem.com

Dolarda 3.5510 seviyesi önemli destek noktası olarak izlenebilir

Dün akşam saatlerinde kritik Amerika Merkez Bankası (FED) toplantı tutanakları açıklandı. Tutanaklarda FED yetkililerinin önümüzdeki dönemde Trump politikaları sonrası yüksek enflasyon risklerinin faiz artışlarını hızlandırabileceği için endişeli oldukları vurgulandı. Ancak hızlı büyüme ve enflasyon risklerine rağmen komitedeki çoğu üye önümüzdeki yıllarda “kademeli” faiz artırılmasını uygun görüyor. FOMC sonrası Dolar varlıklarında hareketler sınırlı kaldı. Yurt için piyasalarda Dolar/TL %0.30 üzerinde satıcılı seyrediyor. Euro Bölgesinde ise dün önemli veriler takip edildi. Euro bölgesi genelinde açıklanan PMI
verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi sonrası Euro varlıkları değer kazandı. Bununla beraber petrol fiyatlarındaki yükseliş sonrası baz etkisi ile Euro bölgesi enflasyon verisi %1.1’e yükselerek beklentinin üzerinde gerçekleşti. EURUSD paritesi ise %0.40 üzerinde primli seyretti.

Petrol fiyatları Kuveyt ve İran’dan gelen arzı kısma hamleleri sonrası yükselse de Dün Moody’s’in 2017 yılı ile ilgili petrol fiyatlarında zayıflama beklentisini açıklaması sonrası önemli destek seviyelerine kadar gevşese de dünü primli kapattı. Ham petrol ve Brent Petrol ise dün %1.70 primli işlem görse de yeni güne % 0,23 satıcılı başladı. API stokları ise 7.43 milyon varil azalış gösterdi. Öte yandan küresel endekslerde son dönemde majör ülkelerden gelen olumlu PMI verileri sonrası yükselişler devam ediyor. ABD borsalarında S&P500 %0.40 ve Nasdaq ise %0.50 üzerinde primli seyretti. DAX endeksi ise düşen petrol fiyatları sonrası %0.20 üzerinde değer kaybetse de gelen olumlu PMI verileri sonrası kayıplarını geri kazandı. BİST100 endeksi ise dünü %0.62 satıcılı kapattı.

USDTRY ANALİZİ

FOMC sonrası genel olarak piyasa beklentilerine paralel açıklamaların olması kur tarafında sınırlı hareketlilik yarattı ancak FED’in 2017 yılın için kademeli artış vurgusunu yinelemesi ve Trump politikalarına dikkat çekmesi sonrası oynaklık yükseldi. Gün içerisinde ABD tarafında açıklanacak ADP Tarım Dışı istihdam ve ISM PMI verileri takip edilebilir. Teknik görüntüye baktığımızda USDTRY paritesinde geri çekilmeler devam ediyor. Daha öncesinde önemli direnç olan 3.5510 seviyesi rol değişimine uğrayarak destek olarak izlenebilir. Bu seviyenin kırılması halinde geri çekilmeler hız kazanarak 3.5350 bölgesine doğru devam edebilir. 3.5510 seviyesinin üzerinde 3.5850 – 3.6040 direnç olarak izlenebilir.

EURTRY ANALİZİ

EURTRY paritesinde Avrupa’dan açıklanan veriler sonrası oynaklık sürüyor. Olumlu Euro bölgesi verileriyle desteklenen kur tarafında gün içerisinde daha çok teknik fiyatlamalar ön plana çıkabilir. EURTRY paritesi önemli direnç olan 3.7490 bölgesini yeniden test etti. Önemli direnç olan 3.7490 seviyesini test eden parite bu seviyeyi geçmesi halinde yükselişlerini 3.7660 – 3.7750 bölgesine taşıyabilir. Destek olarak ise 3.7200 – 3.7120 bölgesi izlenebilir. 3.7120 seviyesinin üzerinde yükseliş isteğinin devamı görülebilir.

EURUSD ANALİZİ

Dün Euro bölgesinden gelen olumlu PMI ve enflasyon verileri sonrası EURUSD paritesinde yükselişler görsek de Akşam saatlerinde açıklanan FED tutanakları da Euro varlıklarını destekledi. Gün içinde açıklanacak Avrupa Merkez Bankası toplantı tutanakları ve ABD tarafından açıklanacak ISM İmalat Dışı Satın Alma Müdürleri Endeksi verileri volatiliteyi artırabilir. Teknik görüntüye baktığımızda EURUSD paritesi düşen trendin direnci olan 1.0520 seviyesini test ediyor. Bu seviyenin geçilmesi halinde yükselişlerin devamında 1.0570- 1.0600 bölgesi ön plana çıkabilir. 1.0520 bölgesinden yaşanabilecek geri çekilmelerde ise 1.0450 gün içi destek olarak izlenebilir.

GBPUSD ANALİZİ

Küresel çapta Dolar varlıkları güçlü seyrini korusa da Dün İngiltere tarafından açıklanan olumlu PMI verileri sonrası GBPUSD paritesinde yükselişler gerçekleşti. Gün içinde açıklanacak Hizmet Satın Alma Müdürleri endeksi hareketliliği artırabilir. Teknik görüntüye baktığımızda GBPUSD paritesi tepki yükselişlerini hızlandırdı. Daha öncesinde önemli destek olan 1.2330 seviyesi rol değişimine uğrayarak direnç olarak izlenebilir. Bu bölgeyi test eden GBPUSD paritesi, 1.2330 direnç seviyesini geçmesi halinde yükselişlerini 1.2380 direncine taşıyabilir.

USDJPY ANALİZİ

Japonya tarafında gece saatlerinde gelen PMI verilerinin beklentileri karşılaması sonrası gevşeyen parite tarafında dün açıklanan FED tutanakların ardından kayıpların telafi edildiğini görüyoruz. Teknik olarak baktığımızda USDJPY paritesi 116.200 – 118.670 arasındaki yatay bandına devam ediyor. 116.200 desteğinin kırılması halinde geri çekilmeler 116.00 desteğine doğru sürebilir. Gün içi direnç olarak ise 117.470 – 117.790 bölgesi izlenebilir. 

ALTIN ANALİZİ

ABD tarafında dün açıklanan FED tutanaklarının ardından altın tarafında düşüşlerin sınırlı kaldığını görüyoruz. Tutanaklarda kademeli faiz artırım vurgusu ile birlikte altının 1162 seviyelerinde dengelendiğini belirtebiliriz. Gün içerisinde ABD tarafında açıklanacak veriler takip edilebilir. Teknik görüntüye baktığımızda Altın fiyatlarının kısa vadeli yükselen kanal içindeki hareketlerine devam ettiğini görüyoruz. 1160 önemli destek olarak izlenebilir. Bu seviyenin üzerinde kalınması halinde 1180 direnci test edilebilir. Yükselişlerin devamı için 180 seviyesinin aşılması önemli olabilecektir. Bu seviyenin aşılması halinde 1185 seviyesi gündeme gelebilir. Gün içi destek olarak ise 1164 takip edilebilir.

HAM PETROL ANALİZİ

Moody’s’in 2017 petrol fiyatlarında zayıflama beklentisini açıklaması sonrası Ham petrol fiyatlarında geri çekilmeler görülse de OPEC ülkelerinden yeni yıl ile birlikte arzı kısma yönündeki hamleleri petrol fiyatlarında yukarı yönlü hareketleri destekliyor. Gün içinde gelecek EIA ham petrol stokları verisi hareketliliği artırabilir. Teknik görüntüye baktığımızda ise, ham petrolü fiyatlarında yatay hareket sürüyor. 54.50 – 52.30 yatay hareketin aralığı olarak takip edilebilir. 52.30 seviyesinin üzerinde yükseliş isteğinin devamı görülebilir. Bu seviyenin üzerinde kalınması halinde yükselişlerde 54.00 seviyesi ön plana çıkabilir.

BRENT PETROL ANALİZİ

OPEC ülkelerinden gelen arzı kısma hamleleri Brent petrolde de yukarı yönlü hareketleri destekliyor. Akşam saatlerinde gelecek EIA petrol stokları verisi hareketliliğe volatiliteyi artırabilir. Teknik görüntüde Brent petrolü yatay hareketlerine devam ediyor. 55.30 önemli destek olarak izlenebilir. Bu seviyenin üzerinde kalınması halinde yükselişlerde 56.80 – 57.50 seviyesi gündeme gelebilir. 55.30 desteğinin kırılması halinde 54.80 izlenebilir.

DAX ANALİZİ

Almanya’dan açıklanan verilerin endeks yönünde belirleyici olmaya devam ediyor. Olumlu gelen Euro bölgesi verilerinin ardından düşüşleri sınırlanan endeks tarafında 11500 seviyeleri üzerinde denge arayışı sürüyor. Gün içerisinde Euro bölgesi ÜFE ve Avrupa Merkez Bankasıtoplantı tutanakları takip edilebilir. Teknik görüntüye baktığımızda DAX endeksinin yükseliş  isteği sürüyor. Gün içi destek olarak 11540 seviyesi takip edilebilir. Bu seviyenin üzerinde kalınması halinde yükselişlerde 11630 direnç seviyesi gündeme gelebilir. 11540 desteğinin aşağısında 11500 seviyesi ön plana çıkabilir.

Destek Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)