E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda kan kaybı---

Dolarda kan kaybı

Dolarda kan kaybı
05 Eylül 2013 - 08:13 borsagundem.com

Dolar, bugün açıklanacak önemli veriler öncesi düşüşe geçti

Son haftalar diğer para birimleri karşısında aşırı değerlenen dolar bugün gerçekleşecek merkez bankaları toplantıları ve yarın merakla beklenen ABD Ağustos ayı işsizlik verisi öncesideki belirsizlikle altı haftanın zirvesinden düştü. Doların önemli para birimleri sepeti karşısındaki değeri hafif düşüşle 82,231 seviyesine geriledi. Dolar sepet karşısında Salı günü 82,516 ile altı haftanın zirvesine çıkmıştı. Doların değer kaybında Avrupa’daki iyi ekonomik verilerin etkisiyle değerlenen Euro’nun da etkisi oldu. Euro Bölgesi’nde iş dünyası faaliyetleri 2011 yılının ortasından bu yana ilk kez Ağustos ayında en iyi aylık performansına imza attı.
CUMA ÖNEMLİ
Yarın açıklanacak işsizlik verisi Fed’in 17-18 Eylül’de gerçekleştireceği kritik toplantı için büyük önem taşıyor. Piyasa Fed’in bu toplantılarda aylık 85 milyar dolarlık tahvil satın alımına yönelik kararını açıklamasını bekliyor. Fed, işsizlik ve ekonomik göstergelere göre ekonomiye verdiği bu desteği çekmeyi planladığını açıklamıştı. Fed için yüzde 6,5’lik işsizlik programı sonlandırmak için yeterli. ABD’de işsizlik Temmuz’da yüzde 7,4 seviyesine gerilemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)