E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolarda neler oluyor---

Dolarda neler oluyor

Dolarda neler oluyor
30 Mayıs 2013 - 17:30 borsagundem.com

Dolarda yükseliş durdurulamıyor. Şimdi ne olacak? Dolar hangi seviyeye kadar yükselecek?

BORSAGUNDEM.COM
Yükseliş trendine giren dolar 1.87 lira seviyesini aştı. Peki dolar neden yüksekliyor? Hangi seviyeler hedef gösteriliyor?
Destek FX Araştırma Direktörü Erdoğan Turan'ın Dolar/TL paritesi için değerlendirmeleri şöyle:
Yaklaşık 10 gündür Dolar/TL kurunda yaşananların trading işlemleri olmadığını, ülkeden sermaye çıkışı yaşandığını ifade ediyoruz. Not arttırımlarından sonra ülkeye sermaye akımında hızlanma, dolayısıyla TL'de değerlenme beklerken, not arttırımlarından önce TCMB'nın faizleri düşürmesi ve düşük faiz politikasına devam sinyali vermesi kur için işaret fişeği oldu.Gösterge faiz 4.5'e inmişken dünyanın başka bir yerinde nominal faizin 6-7'lerde olması sıcak paranın ülkeden çıkışı için yeterli sebepken bunun yanına FED'in bol para politikasına son spekülasyonları eklenince kurun son 1 yılın en yüksek seviyesine çıkması kaçınılmazdı. Şimdi ne olacak ? Hareketin temelinde teknik bir hamle olmadığı için bundan sonra yaşanacakları teknik analizle senaryolaştırmak doğru olmayabilir. Portföy yatırımı ülkeden çıkmaya devam ettikçe kur yukarı gidecektir. Ayrıca tek yükselen kur değil, tahvil faizlerinde de yükseliş var, tahvilden çıkış yaşanıyor, bu durum faizi yükseltiyor,tahvilden çıkan para kuru yükseltiyor. Parite 1.83 üzerinde kaldıkça düşüş beklenemez. Zirve 1.90 ve 1.92. Zirvelerden bahsederken fiyat zirvelere gidecek anlamı çıkarılmamalı.Grafikler şu an yaşananı izahta yetersiz. Parite nasıl bir hareket izleyebilir; hisse senetleri piyasası düşmeye,tahvil faizleri yükselmeye devam ettikçe kur yüksek kalacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)