E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDolarda oynaklık yükseliyor---

Dolarda oynaklık yükseliyor

Dolarda oynaklık yükseliyor
06 Ocak 2017 - 08:47 borsagundem.com

Teknik görünümüne bakıldığında dolar kurunda oynaklık yüksek seviyelere ulaşabilir

Önceki gün FED toplantı tutanaklarında, birçok komite üyesinin kademeli faiz artışını desteklediğinin vurgulanmasının ardından dolar varlıklarında değer kayıpları yaşandı. Dün ise Akşam saatlerinde ABD tarafında açıklanan PMI verisinin olumlu gelmesine karşın ADP Tarım dışı İstihdam verisinin beklentilerin altında kalması, Dolar varlıklarının değer kayıplarının devam etmesine neden oldu. Bu gelişmeler ardından Ons Altın’da yükselişler devam ederken sarı metal %1.40 üzerinde primli işlem gördü, Euro ise Dolar’a karşı %0.70 üzerinde değer kazandı. Bugün ise gözler kritik Tarım dışı istihdam verisine çevrilmiş durumda Yurtiçi tarafta ise FED tutanakları sonrası Türk Lirası varlıklarında gevşemeler gerçekleşse de jeopolitik riskler ve kredi derecelendirme kuruluşu FİTCH’in not indirim beklentisi ile rekor
seviyelere yükselerek 3.6400 seviyelerini test etti fakat ABD tarafından açıklanan olumsuz veriler sonrası TL kayıplarını bir miktar geri kazandı.
Petrol tarafında ise Dün sabah saatlerinde açıklanan API stoklarının azalışı sonrası yükseliş hareketleri hız kazanırken Akşam saatlerinde açıklanan EIA ham petrol stoklarında -7.051 milyon varil azalış olmasına rağmen benzin stoklarındaki 8.307 milyon varillik artış petrol dalgalı hareketlere neden oldu.
Küresel endekslerde ise yoğun veri akışı sonrası volatilitenin yükseldiği gözlemlendi. ABD borsaları karışık görünüm hakim olurken S&P500 %0.10 üzerinde satıcılı işlem görürken Nasdaq %0.30 üzerinde primli işlem gördü. DAX endeksi ise yatay seyretti.

USDTRY ANALİZİ

FED toplantı tutanakları sonrası USDTRY paritesinde gevşemeler görülse de Türkiye’deki jeopolitik riskler ve kredi derecelendirme kuruluşu FİTCH’in not indirimine gidebileceği beklentisi kurda rekor seviyelere ulaşmamıza neden oldu ve 3.6400 seviyeleri test edildi. Ancak ABD tarafından açıklanan olumsuz verileri sonrası paritede geri çekilmeler devam ediyor. ABD tarafından gelecek Tarım dışı istihdam verisi hareketliliği artırabilir. Teknik görüntüye baktığımızda, USDTRY paritesinde oynaklığın yükseldiğini görüyoruz. 3.64 seviyelerini test eden parite bir miktar geri çekilmeler yaşasa da önemli destek olan 3.5510 seviyesinin üzerinde tutunmaya devam ediyor. Bu seviyenin üzerinde yükselişler tekrardan 3.6120 – 3.6400 seviyesine doğru sürebilir. Gün içi destek olarak ise 3.5660 ön plana çıkabilir.

EURTRY ANALİZİ

Yurtiçinde yaşanan jeopolitik riskler ve kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in not indirimine gidebileceği beklentileri sonrası EURTRY paritesinde yükselişler devam ediyor. Euro bölgesinden gelecek perakende satışlar verisi volatiliteyi artırabilir. Teknik görüntüye baktığımızda EURTRY paritesi önemli direnç olan 3.7490 seviyesini aşması sonrası rekor seviyelere yükseldi. 3.7950 destek olarak izlenebilir. Bu seviyenin üzerinde kalınması halinde yükselişler 3.8280 – 3.8350 bölgesine doğru sürebilir. 3.7950 desteğinin aşağısında 3.7880 seviyesi takip edilebilir.

EURUSD ANALİZİ

Euro bölgesinden olumlu gelen veriler ardından Euro varlıkları güçlü seyrini koruyor. Buna karşın ABD tarafında hem FED’in toplantı tutanaklarında kademeli faiz artışının vurgulanması hem de ADP tarım dışı istihdam verisinin olumsuz gelmesi, Dolar varlıklarının değerkaybetmesine neden olurken EURUSD paritesinde de yükselişlere neden oluyor. Bugün ABD tarafından açıklanacak Tarım dışı İstihdam verisi ve Euro bölgesinden perakende satışlar verisi takip edilecek. Teknik görüntüye baktığımızda EURUSD paritesi önemli direnç olan 1.0570 seviyesini aşması sonrası yükselişlerini hızlandırmaya çalışıyor. 1.0520 gün içi destek olarak takip edilebilir. Bu seviyenin üzerinde kalınması halinde yükselişlerde 1,0620 – 1,0640 direnç bölgesi gündeme gelebilir.

GBPUSD ANALİZİ

Son dönemde İngiltere tarafından olumlu gelen PMI verilerine karşın ABD tarafından açıklanan olumsuz veriler GBPUSD paritesinde yükselişlere neden oluyor. Ek olarak FED tutanaklarında vurgulanan kademeli faiz artışı olabileceği beklentisi ise pariteyi yukarı yönlü destekliyor. ABD tarafından gelecek Tarım dışı istihdam verisi hareketliliği artırabilir. Teknik görüntüye baktığımızda GBPUSD paritesi doların değer kaybı sonrası yükselişlerini hızlandırdı. Ara direnç olan 1.2330 seviyesini geçen GBPUSD paritesi için bu seviye destek olarak takip edilebilir. 1.2330 seviyesinin üzerinde yükselişlerin devamı yaşanabilir. Direnç olarak ise 1.2470 izlenebilir. 1.2330 seviyesinin aşağısında 1.2250 takip edilebilir.

USDJPY ANALİZİ

FED tutanaklarında kademeli faiz artışının vurgulanması, Dolar varlıklarına küresel çapta değer kaybettirirken gün içinde gelen olumsuz ADP tarım dışı istihdam verisi ise Dolar’ın değer kayıplarını destekliyor. Gün içinde açıklanacak Tarımdışı İstihdam verisi hareketliliğe neden olabilir. USDJPY paritesi teknik görüntüde yatay hareketin desteği olan 116.200 seviyesinin aşağısında fiyatlanıyor. Bu seviyenin aşağısında geri çekilmeler sürebilir. Gün içi destek olarak ise 115.500 – 115.00 bölgesi izlenebilir. Güçlü destek olarak ise 114.700 takip edilebilir.

ALTIN ANALİZİ

Altın fiyatları FED’in kademeli faiz artışı beklentisi ve ABD tarafından gelen olumsuz ADP Tarım dışı verisi ile değer kazanmaya devam ediyor. Çin tarafında ETF fonlarında hafta genelinde portföylerine sarı metali eklemeleri yükselişleri destekliyor. Gün içinde açıklanacak Tarım dışı istihdam verisi volatiliteyi artırabilir. Teknik görüntüde Altın fiyatları kritik direnç olan 1180 bölgesini geçmeye çalışıyor. Bu bölgenin geçilmesi halinde yükselişlerde 1186- 1192 aralığı gündeme gelebilir. Olası yaşanabilecek satış baskı halinde 1170- 1160 gün içi destek olarak takip edilebilir.

HAM PETROL ANALİZİ

Dün açıklanan API stoklarındaki düşüşler sonrası petrol fiyatlarında yükselişler gerçekleşti. Akşam saatlerinde açıklanan EIA kam petrol stoklarında -7.051 milyon varil azalış olmasına rağmen benzin stoklarındaki 8.307 milyon varillik artış petrol dalgalı hareketlere neden oluyor. Teknik görüntüde ham petrol fiyatları yatay görüntüsünü sürdürüyor. 52.30 seviyesinin üzerinde yükseliş isteğinin devam ettiğini görebiliriz. Gün içi direnç olarak 54.50 – 55.40 bölgesi takip edilebilir. 54.50 bölgesinin geçilmesi yükselişleri hızlandırabilir. 52.30 desteğinin aşağısında 51.80 izlenebilir.

BRENT PETROL ANALİZİ

Akşam saatlerinde açıklanan EIA kam petrol stoklarında -7.051 milyon varil azalış olmasına rağmen benzin stoklarındaki 8.307 milyon varillik artış petrol dalgalı hareketlere neden oluyor. Teknik görüntüde Brent petrolü yatay hareketlerine devam ediyor. 55.30 önemli destek olarak izlenebilir. Bu seviyenin üzerinde kalınması halinde yükselişlerde 57.50 – 58.40seviyesi gündeme gelebilir. 55.30 desteğinin kırılması halinde 54.80 izlenebilir. 

DAX ANALİZİ

Hafta genelinde Euro bölgesinden gelen olumlu veriler DAX endeksindeki yükselişleri neden olurken petrol fiyatlarındaki yükselişler ise yukarı yönlü hareketleri destekliyor. Euro bölgesinden açıklanacak perakende satışlar verisi hareketliliğe neden olabilir. Teknik görüntüye baktığımızda DAX endeksinin yükseliş isteği sürüyor. Gün içi destek olarak 11520 seviyesi takip edilebilir. Bu seviyenin üzerinde kalınması halinde yükselişlerde 11615 direnç seviyesi gündeme gelebilir. 11520 desteğinin aşağısında 11450 seviyesi ön plana çıkabilir.

Destek Yatırım 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)