E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolarda ralli son buldu---

Dolarda ralli son buldu

Dolarda ralli son buldu
21 Mart 2012 - 16:49 borsagundem.com

Merkez Bankası'nın yeniden enflasyona vurgu yapması ile dolarda yükseliş hız kesti

Piyasalar Merkez Bankası'nın yeniden enflasyona vurgu yapmasını sevdi, gelen açıklamalarla doların Türk Lirası karşısındaki rallisi sona erdi, ancak piyasalarda hala endişeler hakim
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın bugün enflasyon yüzde 5'e inene kadar parasal sıkılaştırmaya devam edeceklerini ve enflasyonu düşürmek için gerekeni yapacaklarını açıklamasıyla Türk Lirası dolar karşısındaki düşüşünü sonlandırdı.
Merkez Bankası Başkanı Başçı, bugün yaptığı konuşmada enflasyon açısından, parasal tarafta sıkılaştırmaya devam edeceklerini belirterek, ''Bu parasal sıkılaştırma ne kadar yapılacak? Fiyat istikrarı için gerektiği kadar yapılacak'' demişti. Gelen bu açıklamalar piyasada geçen Cuma'dan beri oluşan 'Merkez Bankası büyüme konusu enflasyondan daha öncelikli' algısını düzeltti.
Sepet kur sabah saatlerinde 2.12'lere kadar çıkmasının ardından 2.10'a geriledi. 2 yıllık gösterge tahvilin faizi ise yüzde 9.60'tan 9.55'e geriledi.
Ancak gelişen ülke kurlarındaki satışlar, Avrupa'da borsalrın eksiye dönmesi ve Suudi Arabistan'ın petrol üretimini artırabileceğini açıklamasına rağmen yükselişini sürdüren petrol fiyatları piyasaların gevşemesine izin vermiyor.
Garanti Yatırım'dan Gizem Öztok Altınsaç, "Özellikle kontrollü parasal sıkılaştırma açıklamasından sonra piyasada 'acaba faizi indirmeyecek mi beklentisi' konuşulmaya başlanabilir. Dövizdeki gevşeme de bu sebepten. Yine de 50 baz puanlık indirim beklentimizi koruyoruz" ifadelerini kullandı.
Diğer yandan yüzde 2.35 seviyesindeki ABD tahvil faizi ve güçlenen dolar endeksi gelişmekte olan ülkeler için büyük risk oluşturmaya devam ediyor.
Dün ABD borsalarının kayıplarının bir kısmını toparlaması risk iştahını az da olsa düzeltmişti. Bugün de ABD'de açıklanacak konut verisinin global piyasaların yön bulmasına yardımcı olması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)