E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda ralli sona erdi---

Dolarda ralli sona erdi

Dolarda ralli sona erdi
29 Nisan 2015 - 08:25 borsagundem.com

Dolar göstergesi, Fed'in politika kararı öncesinde geriliyor

Dolar yıla en az 10 yıldan bu yana en iyi başlangıcı yaptı. Ancak dolardaki ralli, üst üste beşinci kez Nisan ayında düşüş göstermesi ile gevşiyor. Söz konusu gerileme, Fed’in faiz oranlarındaki artırımı erteleyeceği endişesinden destek buluyor.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) politika kararını açıklaması ve ABD ekonomisinin geçtiğimiz çeyrek dönemde bir yılın en yavaş hızında büyüdüğünü göstermesi beklenen veri öncesinde Salı günü itibarıyla düşüşü 5. güne taşıdı. Dolar, Fed’in denkleri karşısında borçlanma maliyetlerinde artırım yapmayı değerlendiren tek merkez bankası olması dolayısıyla bir yıl önceye göre yüzde 17 yükseliş kaydetti. Avustralya doları, traderların ülke merkez bankasının gelecek hafta gevşemeye gideceği iddialarını geri çekmeleri ile 3 ayın en yükseğine yalın seyrediyor.

Sydney’deki Rochford Capital yöneticilerinden Thomas Averill, “Geçtiğimiz birkaç haftada dolarda gördüğümüz büyük satış dalgası, piyasanın ne kadar uzun pozisyondan olduğunu yansıttı. Dolardaki yükseliş trendine, terse dönüş yerine bir duraksama geldiğini düşünüyorum” dedi.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, Salı günü yüzde 0.6 gerilemesinin ardından Tokyo saati ile 11:51’de 1,172.07 puanda yatay bir seyir izledi. Endeksi Salı günü, tüketici güveni verisinin beklentilerin altında kalması ile Temmuz’dan bu yana en uzun süreli düşüş dönemini kaydetti.

Endeks, 13 Mart rekor seviyeye ulaşarak 2004’ten bu yana en yüksek seviyeyi gördü ve 31 Mart’tan bu yana yüzde 2.4 geriledi. Endeks, Nisan ayında en son 2010 yılında yükseliş gösterdi.

Dolar yen karşısında, Salı günü yüzde 0.2 değer kaybetmesinin ardından 118.87 yenden işlem gördü. Dolar euro karşısında yüzde 0.1 yükselerek 1.0969 dolara geldi.

Avustralya doları ABD doları karşısında yüzde 0.4 gerileyerek 79.91 sente geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)