E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolarda sert düşüş---

Dolarda sert düşüş

Dolarda sert düşüş
28 Temmuz 2011 - 11:47 borsagundem.com

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın açıklamalarının ardından dolarda düşüş yaşandı

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, TL'nin daha fazla değer kaybetmesinin enflasyon üzerinde arzu edilmeyen katkıları olabileceğini bildirerek, “TL'nin cari açığa yapabileceği azami katkıyı da biz yaptığını düşünüyoruz" dedi. Açıklamayla birlikte dolar/TL gerileyerek 1.68'in altına geldi.Enflasyon raporunu açıklamak için bugün basın mensuplarının karşısına geçen Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, TL'nin daha fazla değer kaybetmesinin enflasyon üzerinde arzu edilmeyen katkıları olabileceğine dikkat çekti.
Başçı, "TL'nin cari açığa yapabileceği azami katkıyı da biz yaptığını düşünüyoruz. Kurlarla ilgili taahhüt verildiğinde başımıza neler geldiğini gördük. Bugün için gerçekten şunu başardık. TL üzerinde ilave bir değerleme baskısı kesinlikle şu anda yok. Bizim benzediğimiz ülkelere göre TL, yüzde 20'nin üzerinde nisbeten daha az değerli durumda” dedi.
Başçı'nın açıklamasıyla TL, dolar ve euro karşısında değer kazandı. Dolar/TL düne göre yaklaşık yüzde 0.9 gerileyerek 1.68'in altına geldi. Euro/TL de ise kayıp 0.6 olurken, parite 2.4150'nin hemen üstünde seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)