E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda tepki alışı görülüyor---

Dolarda tepki alışı görülüyor

Dolarda tepki alışı görülüyor
15 Temmuz 2016 - 16:40 borsagundem.com

Dolar 2.87 seviyelerine kadar düşüşün ardından gelen tepki alışı ile 2.88 seviyelerinde seyrediyor

Dün sabah saatlerinde iç piyasalarda açıklanan Sanayi Üretimi ve Cari İşlemler Dengesi rakamları takip edilirken, günün devamında ABD verileri ve Dolar endeksinin hareketi dolar/TL üzerinde etkili oldu.

Dolar, bugün açıklanan perakende satışlar verisinin ABD ekonomisinin görünümüne ilişkin iyimserliği artırması ardından üç günlük düşüşüne ara verdi. ABD Doları, perakende satışlar verisinin geçtiğimiz ay belentilerin üzerinde artış kaydetmesi ardından önemli paraların çoğu karşısında değer kazandı. ABD'de Cuma günü açıklanan verilere göre TÜFE, ikinci ayda da yüzde 0.2 tırmandı. Açıklanan verilerin ardından traderlar, güç kazanan büyüme beklentileri Fed'in 2016 yılında faiz artırması olasılığını güçlendirirken, faiz artırımına daha fazla ihtimal veriyor.

Geçtiğimiz güne 2.90 seviyesine yakın başlayan kur, olumlu gelen Türkiye verilerinin yanı sıra zayıflayan Dolar etkisiyle günün ilk yarısı 2.89 seviyesine doğru düşüşünü derinleştirdi. Öğleden sonra  gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel Türk Lirasının değer kazanmasıyla beraber, kur 2.8750 seviyesine kadar geriledi. Gün sonu kapanışını ise  2.8760 seviyesinden gerçekleştirdi. Haftanın son işlem gününde 2.8768 TL'ye kadar gevşeyen dolar kuru şu saatlerde yüzde 0.40 yükselişle 2.8891 seviyesinden işlem görüyor.

Petrol düşük seyrini sürdürüyor

 

Avrupa bankaları 30-40 milyar euro sermayeye ihtiyaç duyabilir

 

Altın düşüşünü sürdürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)