E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.93 TL seviyesini aştı---

Dolar 2.93 TL seviyesini aştı

Dolar 2.93 TL seviyesini aştı
09 Mayıs 2016 - 16:30 borsagundem.com

Dolar 2.94'e yaklaşan seviyelerde işlemler devam ediyor

Geçen hafta Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında yapılan ikili görüşmenin ardından , AK Parti’nin olağanüstü kongreye giderek yeni bir genel başkan seçeceği Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun aday olmayacağı yönünde gelişmeler yaşanması sonucunda   dolar/TL kuru  2.98 seviyelerine yakın işlemler gerçekleştirdi. Bu gelişmelerden birgün sonra AK Parti MYK’sının toplanmasının ardından Başbakan Davutoğlu'nun siyaseten yumuşak ve yapıcı bir dil kullandığı basın toplantısısnın ardından paritede 2.89 seviyelerine kadar geri çekilme yaşandı.

Belirsizliklerin devam etmesi dolar/TL kurunda  2.90 seviyelerini destek konumunda tutuyor. Yeni haftaya yatay başlayan kurda öğleden sonra dolar endeksindeki yükselişin etkisi ile 2.94 e yakın seviyelere kadar alımlar hızlandı. Şu saatlerde 2.9335 seviyesinden yüzde 0.25 artı ile pozitif seviyesine devam ediyor.

Bugün  ABD cephesinden  FED Chicago Başkanı Evans ve FOMC Üyesi Kashkari 'nin konuşmaları takip edilecek.

Analistlere göre teknik olarak fiyatlamaların günlük grafikteki aşağı yönlü trend kanalını kırdığı ancak 5 Mayıs 2015 tarihinde 2,55 seviyelerinden başlayan yukarı yönlü trendin üzerine çıkmadığı görülmektedir. Teknik anlamda paritenin seyrini, fiyatlamaların yukarı yönlü trendin üstüne çıkması veya aşağı yönlü kanalın tekrar içine girmesi belirleyecektir. Trendin üzerine çıkması için 2,99 seviyesinin kırılması, düşen kanalın içerisine girmesi için ise 2,88 desteğinin kırılmasının gerektiği görülmektedir.

Petrol yükselişine devam ediyor

 

Altın 1280 seviyesini koruyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)