E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolarda yükseliş bekleniyor---

Dolarda yükseliş bekleniyor

Dolarda yükseliş bekleniyor
11 Eylül 2015 - 14:51 borsagundem.com

SPK Beklenti Anketi'nde dolar kuruna ilişkin tahminler yayımlandı

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) düzenlediği Beklenti Anketine göre, ABD dolarında, katılımcıların %62’si önümüzdeki ay, %68’i önümüzdeki altı ay ve %45’i önümüzdeki bir yıl artış bekliyor.
SPK Agustos Ayı Beklenti Anketi'ne göre, Euro’ya ilişkin olarak ise katılımcıların %51’i önümüzdeki ay, %54’ü altı aylık dönem ve %42’si önümüzdeki bir yıl için artış beklentisinde.

Anket'te şu değerlendirmelere yer verildi:

"Yüz otuz iki üst düzey yönetici tarafından yanıtlanan 2015 yılı Ağustos ayı anketine ilişkin soru bazında değerlendirmeler aşağıda verilmektedir.
Katılımcıların gösterge bono faiz oranına ilişkin olarak %52’si önümüzdeki ay değişim beklemezken, %56’sı önümüzdeki altı ay, %44’ü ise önümüzdeki bir yıl artış beklemektedir.
ABD dolarında, katılımcıların %62’si önümüzdeki ay, %68’i önümüzdeki altı ay ve %45’i önümüzdeki bir yıl artış beklemektedir. Euro’ya ilişkin olarak katılımcıların %51’i önümüzdeki ay, %54’ü altı aylık dönem ve %42’si önümüzdeki bir yıl için artış beklemektedir. Katılımcıların %46’sı önümüzdeki ay, 37’si önümüzdeki altı ay BIST-100 endeksine ilişkin değişim beklemezken, bir yıl için yükseliş beklentisine sahip katılımcıların oranı ise %48 olarak gerçekleşmiştir.
BIST pay piyasası işlem hacmine ilişkin olarak önümüzdeki ay ve önümüzdeki altı ay katılımcıların sırasıyla %58’i ve %42’si değişim beklemezken, yıllık dönem için artış beklentisine sahip katılımcıların oranı %48 olarak gerçekleşmiştir. 
Halka açılacak şirket sayısına ilişkin olarak katılımcıların %71’i önümüzdeki ay, %55’i önümüzdeki altı ay değişim beklemezken, yıllık dönem için artış bekleyen katılımcıların oranı %50 olarak gerçekleşmiştir.
Özel sektör borçlanma araçlarının ihracına ilişkin olarak önümüzdeki ay katılımcıların %58 ile çoğunluğu değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık dönemler için koşullarda iyileşme beklentisi ağırlık kazanmış, bu yönde görüş bildiren katılımcıların oranı sırasıyla %42 ve %59 olarak gerçekleşmiştir.
Katılımcıların %52’si önümüzdeki ay, %42’si önümüzdeki altı ay yabancı yatırımcı oranına ilişkin olarak değişim beklemezken, yıllık dönem için artış bekleyen katılımcıların oranı %45 olarak gerçekleşmiştir.
Reel kesimin yurtdışı borçlanma durumuna ilişkin olarak katılımcıların %61 ile önümüzdeki ay, % 41 ile önümüzdeki altı ay değişim beklemezken, yıllık dönemde artış beklentisi ağırlık kazanmış, bu yönde görüş bildiren katılımcıların oranı %52 olmuştur.
BIST pay piyasası yatırımcı sayısına ilişkin katılımcıların %62’si önümüzdeki ay, %48’i önümüzdeki altı ay, %45’i önümüzdeki yıl değişim beklememektedir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pargali ibrahim11 Eylül 2015 19:36

    Dolar isterse 10 olsun bizi teğet geçer bizim baskanimiz ve sarayimiz var bize dokunmaz artir vergileri yeter bu kadar basit