E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolarda yükseliş sürecek mi?---

Dolarda yükseliş sürecek mi?

Dolarda yükseliş sürecek mi?
28 Aralık 2016 - 15:56 borsagundem.com

Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı Aysun Göksu piyasadaki son gelişmeleri borsagundem.com'a değerlendirdi

BORSAGUNDEM.COM

Uzun bir süre 3.51 seviyesinde kalan dolar kuru dünden beri yukarı yönlü hareketler gerçekleştiriyor. Dün 3.52 seviyesini aşarak 3.53 sınırına kadar yükseldikten sonra yine 3.52 seviyesine gerileyen kur, bugün 3.54'ün üzerine çıktı.

Diğer taraftan, dün hafif bir düşüş gerçekleştirdikten sonra bugün yatay bir açılış gerçekleştiren Borsa İstanbul ise yönünü yukarı çevirdi. Dolar ve BİST'deki bu yükselişin nedenini ve dolardaki yükselişe şirketlerin döviz borçlarının etkilerini uzmanlara sorduk. Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı Aysun Göksu borsagundem.com'a piyasalar için önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte Göksu'nun değerlendirmeleri;

Yılın son işlem haftasında düşen işlem hacmiyle birlikte piyasaların genelinde yatay seyrin devam ettiğini görüyoruz. Dün Rusya’nın ABD’nin Suriye’ye silah tedariği sağlamasının düşmanca bir hareket olduğu yönündeki açıklamalar dolara talebi artırırken olumlu gelen ABD tüketici güveni verisi dolardaki yükselişi destekledi. Günlük açılışını önemli destek olan 3,5200 seviyesi üzerinde gerçekleştiren kurda yükseliş isteğinin sürdüğünü görüyoruz.

Petrol fiyatlarındaki yükselişin TL gibi dışa bağımlı ülkelerin para birimleri üzerinde baskı yarattığını belirtmekte fayda var. Kurda yatay bandın önemli direnç seviyeleri olan 3.5400-3.5480 direnç bölgesi aşılmadığı sürece düşük işlem hacmiyle birlikte yükseliş hareketleri sınırlı kalabilir. 3.5200 seviyesi geri çekilme hareketlerinde destek olarak takip edilebilir.

BİST-100 endeksinde ise, dolar bazında dip seviyelere yaklaşılması ile talebin artması endeksi yukarı çeken faktör olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca, Türkiye ile Rusya’nın Suriye'de savaşan taraflara ülke genelinde ateşkes başlatmaları amacıyla önerecekleri bir plan üzerinde mutabakata varmaları yönündeki haberler de endeksteki pozitif görünümde etkili oluyor diyebiliriz. Teknik olarak, 74000 destek seviyesi önemli destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviye üzerinde kalındığı takdirde endekste pozitif fiyatlama devam edebilir. Yeni yılın ilk işlem haftasında iç ve dış piyasalardaki gelişmelere bağlı olarak artan işlem hacmiyle birlikte volatilitede artış olabileceğini de belirtmekte fayda var.

BİST'teki yükseliş Noel rallisinin artçısı!

 

Borsa ve doları yükselten nedenler neler?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)