E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolarda yükselişler görülebilir---

Dolarda yükselişler görülebilir

Dolarda yükselişler görülebilir
24 Temmuz 2015 - 09:14 borsagundem.com

Dolar kuru 2.71 TL'yi görmediği sürece yükselişler güçlenebilir

Hafta boyunca güneydoğu bölgesinde yaşanan gerilimin devam etmesi ve son olarak dün yaşanan IŞID ile silah çatışma ülke içerisindeki riskleri arttırıyor. Koalisyon görüşmelerinin tamamen geri planda kalması ile birlikte yeni hükümetin kurulacağına yönelik endişeler artıyor. Gelişmelerin etkisiyle BİST 100 endeksi %-3,5 üzerinde değer kaybederken, USDTRY kuruda 2,73 seviyesi üzerini aşmış durumda. Ayrıca Deniz Baykal’ın 
Kasım ayında erken seçime gideleceğine ilişkin yaptığı açıklamalarda moralleri bozan diğer bir gelişme. Yurtiçi piyasalar hükümet çalışmalarını bir kenara bırakıp tamamen güneydoğuda ki gelişmelere odaklanırken, önümüzdeki günlerde de bu durumun değişmemesi halinde TL’de değer kayıpları görmeye devam edebiliriz. Risklerin olduğu ortamda fiyatlamalar daima negatif olur ve iyimser haberler genelde geri 
planda kalır. USDTRY paritesi de 2.7100 direncini aşmasıyla yükseliş ivmesini giderek arttırıyor. Fiyatların 2.71 aşağısına geçmediği müddetçe 2.75 ve üzeri hareketlenmeler görülmeye devam edebilir.

Çin’de durgunluk devam ediyor

Sabaha karşı açıklanan Çin PMI verileri beklentilerin aksine düşük gelmesi, emtia ve pasifik ülkelerinin para birimlerini etkilenmiş durumda. PMI rakamlarının 49.7 gelmesi beklenirken, 48.2 olarak açıklanması durgunluğun devam ettiğine dair işaret olarak algılanabilir. Rakamlar en çok değerli metaller ve Yeni Zelanda, Avustralya doları gibi para birimlerini etkiledi. Çin’de ekonomik aktivitelerin kötü gitmeye devam etmesi bahsettiğimiz ürünlerde ki aşağı yönlü trendlerini devam ettirebilir.

IKON MENKUL DEĞERLER
www.ikonmenkul.com.tr

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)