E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolardaki yükselişe Çetinkaya'dan yorum---

Dolardaki yükselişe Çetinkaya'dan yorum

Dolardaki yükselişe Çetinkaya'dan yorum
11 Nisan 2018 - 10:40 borsagundem.com

Son 6 günde 17 kuruş yükselen dolara ilişkin olarak Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya "bu bir atak" dedi

Merkez Bankası, dövizdeki yükselişe “bu bir atak” yorumunu yaptı. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kapalı oturumda milletvekillerine sunum yaptı daha sonra da sorularını yanıtladı.
Milletvekillerinin dövizdeki hareketle ilgili soruları karşısında “atak” yorumu yapan Çetinkaya, bu atağın nereden kaynaklandığını takip ettiklerini söyledi. Çetinkaya dövizdeki hareketlenmenin nedenleri arasında Rusya’daki dalgalanmanın bulunduğunu da ifade etti.

HDP Milletvekili Garo Paylan’ın Merkez Bankası’nın itibarının aşındığı eleştirileri karşısında ise Çetinkaya, araç bağımsızlıklarının olduğunu ve sıkı para politikası uyguladıklarını söyledi. Çetinkaya, “Fiyat istikrarı konusunda başarılı olduğumuz söylenemez” mesajını verdi. Çetinkaya sunum sırasında, “Biz atmamız gereken adımları atıyoruz. Gerektiği zaman gereken adımları atarız” ifadelerini de kullandı.

Dolar yine rekor kırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VELİ BABA11 Nisan 2018 15:02

    EKONOMİK VAZİYETE TÜRKİYEDEKİ BÜTÜN PARTİLER BİRLEŞSE BİRİ HARİÇ ÇARE BULAMAZLAR(SAADET PARTİSİ)ÇÜNKÜ HEPSİ AYNI ÇANAKDAN YALLANIRLAR(FAİZ,DOLAR,ENFLASYON GIDALARIDIR)KAPİTALİST SİSTEM ONLARIN RUHLARI,ŞİARLARIDIR,İSLAM EKONOMİK SİSTEMDE DOLAR 1 TL,DAHA FAZLA YADA EKSİK OLAMAZ ÇÜNKÜ OLURSA FAİZDİR.YÜREĞİ YETEN,FİKRİ ZİKRİ YETEN BEN MÜSLÜMANIM DİYEN VARSA GETİRSİN,İSLAM EKONOMİK SİSTEMİNDE ENFLASYON,FAİZ,KUR BELASI YOKTUR,HALK BU ÇETELERİN ELİNDE İNİM İNİM İNLEMEZ,15 YILDIR İKTİDARDA OLANLAR SADECE ÖLÜLERE ŞOV AMAÇLI FATİHA OKUYUP GÜNÜNÜ GÜN EDİYORLAR,DOLARLARI İSTİFLEYİP DURUYORLAR DİLLERİ İSLAM İŞLERİ KÜFÜR,KAFİR,KAPİTAL,SİZDEN VE DİĞERLERİNDEN BU İSLAM ALEMİNE VE DİĞER İSLAM ALEMİNDEKİLERDENDE FAYDA GELMEZ,BAĞINIZ KAFİRİZMDE

  • erol g 11 Nisan 2018 14:40

    Mini mini bir kuştu DÖVİZ BORÇLARI BÜYÜDÜ UÇTU-Bunun tek nedeni merkez bankamızın tl cinsi borç verme faizlerini yüksek tutarak kurumlarımızı/şirketlerimizi faizleri çok düşük diye dövizle borçlanmaya yönlendirmesidir dövizlerin faizleri de yükseliyor/yükselince nasıl ödeyeceğiz döviz borçlarımızı ? DÖVİZ ALIM İHALELERİ DE AÇIN DÖVİZ STOKUNU ARTTIRIN DİYE YAZIP UYARDIN AMA DİNLEYEN/OKUYAN KİM ?

  • demir11 Nisan 2018 14:07

    DOLAR 4.17 OLDU,,,HİÇ Mİ TEDBİR YOK,,,,,YANDIK BİTTİK KÜL OLDUKKKK.

  • TOLGA 11 Nisan 2018 13:22

    Yaw birinizde onurlu olur istifa edin yaw yalnız yönetildigini hep biliyorsun sn Şimşegi cok iyi biliyordum şimdi yazık etdi kendine diye düşünüyom bir koltuk için bukader ülkeye zarar veren birileri ile hiç çalıslırmı sizle kiniyorum Ali bacan onu ile bırakdı sizde aynı yaapbilirsiniz

  • HASAN TOSUN11 Nisan 2018 12:35

    RUSLARDA TÜRKİDEKİ DALGALANMADAN DOLAYI DERSELER NE OLACAK,EY BAŞKAN İPE UN SERME,RUSYA,TÜRKİYE,İRAN PARALARI HIZLA DOLARDAN TUŞLANIYOR AMA SENDE HÜKÜMETTE BAKIYORSUNUZ ÇARENİZ YOKKİ,OLSA KEL BAŞINIZA SÜRERDİNİZ,BİZİM NE AKLIMIZ NE FİKRİMİZ NEDE GÜCÜMÜZ YETMİYOR DEYİN İSTİFA EDİN,HÜKÜMETTE ETMELİ

  • yatırımcı11 Nisan 2018 12:33

    adım atacak kaynak yok yatırım yok dış ticaret yok bukadar basit.

  • vatandaş11 Nisan 2018 12:27

    Bu işi yapamıyorsanız istifa eder gidersiniz. Emir ve komuta ile hareket etmeyin. Yükseltin faizi kur düşsün.

  • emekci11 Nisan 2018 12:20

    TL'ye niye atak olsun? ABD ve Fransa Esad kimyasal silah kullandı, saldıracağız diyor. Rusya kullanılmadı, izin vermem diyor. Türkiye'de ABD haklı, Rusya haksız diyor.

  • resul rezil11 Nisan 2018 11:51

    Hep aynı nakarat oraya simitciyi oturt oda etkisi geçici dış etkenler sıkı para politikası tüm konomi aynı yaz gelsin enflasyon düşer bunları döylemek içinmi tahsil yaptınız insanıñ bu konuşmalar karşsında artık çatlaması geliyor insanları kanser ettiniz

  • Kırılgan üçlü 11 Nisan 2018 11:21

    Rusya iran türkiye

  • Bengin11 Nisan 2018 11:13

    REİS BİLE MB TARAFINDAN KANDIRILMIŞ ARKASINDAN İŞ ÇEVİREN BAŞKAN HANGİ YÜZLE AÇIKLAMA YAPIYOR. O KOLTUKTA 1 DK BİLE DURMAK SİZE YAKIŞMIYOR MURAT BEY.

  • Tam komedi11 Nisan 2018 11:03

    Acınacak halinizi savunacak kadar yüzünüz var demekki. Brezilyada enflasyon %3 faiz %6.5 bu adamlar salak mı ? Son 1 yılda yurtiçi kişilerin dolar hesapları 25 milyar dolar artmış neden tl değerini koruyamadigi ve enflasyon karşısında eridi sorumlusu kim ? Önce teşvik zengini hükümet sonra korkudan ses çıkaramayan merkez bankası. YAPIN ASLANIM YAPIN BU ÜLKE HEPSİNE MÜSTEHAK SIRF SİYASİ DÜŞÜNCESİ NEDENİ İLE PARASININ DEĞER KAYBETMESİNE SES ÇIKARMAYANLAR VAR MİLLİ VE YERLİ OLANLAR.Bir taraftan halktan zorla BES, İŞSİZLİK parası kes , Hem de enflasyon yaratacak politika izle saçma projeler ile beton ekonomisini destekle sonra faizi yükseltme ne olacak ne döviz nede altın karşısında erisin gitsin mozaik lirası.