E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolardan euroya göç başladı---

Dolardan euroya göç başladı

Dolardan euroya göç başladı
02 Eylül 2024 - 08:14 borsagundem.com

27 Ağustos itibarıyla açıklanan verilere göre dolarda net uzun pozisyonlar nisandaki tepe seviyesinden yaklaşık 42 milyar dolar azaldı. Kaldıraçlı fonlar ise ECB'nin Fed’den daha az faiz indireceği beklentisiyle ilk kez euroda net alıcı pozisyona geçti.

Fed’in eylül ayında faiz indireceğine yönelik beklentiler arttıkça hedge fonları, varlık yöneticileri ve vadeli piyasalarda işlem yapan diğer yatırımcılar şubat ayından bu yana ilk kez dolarda net satıcılı hale geldi.

27 Ağustos’ta sona eren haftayı da kapsayan en son Commodity Futures Trading Commission (CFTC) verilerine göre dolarda net uzun pozisyonlar tepe seviyesinden yaklaşık 42 milyar dolar azaldı.

Diğer taraftan, kaldıraçlı fonlar, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz oranlarını Fed’den daha az düşüreceği beklentisiyle haziran başından bu yana ilk kez euroda net alıcı pozisyona geçti.

Bloomberg HT'nin haberine göre, hedge fonlarının euro net uzun pozisyonları bir yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine çıktı.

UBS'ten dolar, altın ve petrol tahminiUBS'ten dolar, altın ve petrol tahmini

 

Euro, dolara karşı güç topluyorEuro, dolara karşı güç topluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)