E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolardan sonra şimdi de altın---

Dolardan sonra şimdi de altın

Dolardan sonra şimdi de altın
23 Ağustos 2013 - 17:27 borsagundem.com

Doların rekor seviyeleri görmesinin ardından, altının ons fiyatı da iki ayın en yüksek seviyesine ulaştı

Altının ons fiyatı gelişen ülke piyasalarından çıkışlara paralel olarak yükselişi sürdürdü ve haftanın son işlem gününde 1.389 ile son iki ayın en yüksek seviyesine çıktı.
Altının onsunda 1.400 dolar seviyesi kritik eşik olarak kabul ediliyor. Emtia uzmanları Fed'in geri çekilmesinin beklendiği Eylül ayında altın fiyatlarının sert şekilde yükselmesini bekliyor.
ABD Merkez Bankası Fed'in Temmuz ayı toplantı tutanaklarında tahvil alımının ne zaman azaltılacağına dair kesin bilgi olmaması, piyasada Fed'in alımları yakında azaltacağı beklentisini güçlendirdi.
Yatırımcıların bedava paranın sonu geleceği endişesiyle riskli gördükleri gelişen piyasalardan ve bu ülkelerin para birimlerinden çıkarak altına yönelmesi altın fiyatlarını yükseltti.
Altının ons fiyatı dün en yüksek 1.381 doları görmüştü. Uzmanlar önümüzdeki aylarda yeniden 1.700 dolar seviyelerine çıkabileceğini ifade ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail 24 Ağustos 2013 22:47

    artık uzmanlara inanmıyorum 1170 almayım 800 düşecek diyen uzmanlar şimdi 1700 diyorlar yazık bizlere inandık yılardır