E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolardan uzak durun! Çünkü...---

Dolardan uzak durun! Çünkü...

Dolardan uzak durun! Çünkü...
26 Mayıs 2011 - 10:45 borsagundem.com

Bankacılar ve portföy yöneticileri, yatırımcıların risk iştahlarına göre farklı adresler gösteriyor

Seçim öncesi yatırımcının en fazla sorduğu soru: 'Parayı nereye yatıralım?' Bankacılar ve portföy yöneticileri, yatırımcıların risk iştahlarına göre farklı adresler gösteriyor. Döviz ise yatırım önerileri arasında 'şimdilik' yok.
Seçime yaklaşık iki hafta kala yatırımcıların kafası karışık. 'Önceki gün 1.61 TL sınırını aşan dolardaki yükseliş devam eder mi? Orta vadede hangi yatırım aracı cazip?' soruları şu sıralar çok soruluyor. Paraya yön verenler ise yatırım tercihlerinin risk iştahına göre değişeceğini vurgulayarak tek bir adres göstermiyor. Uzmanlar, dolardaki tırmanışa aldanıp yatırım yapılmasını ise kesinlikle önermiyor.
LİKİTTE YARAR VAR
Abank Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, yatırımcıya bugünkü ortamda öncelikle likit kalmalarını önererek, '3 ay ile 6 ay arasında mevduat yapmalarını tavsiye ediyorum. Borsada aşağı gitme eğilimi fazla. 58- 60 bin seviyeleri borsada alım için uygun. Açıkçası likit kalmakta yarar var. Portföylerin yüzde 10'u da altına ayrılabilir' dedi.
RİSK İŞTAHINA GÖRE DEĞİŞİR
Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Özciğer, yatırım tercihinin birkaç faktöre bağlı olarak değişebileceğine işaret ederek şunları söyledi: 'Risk iştahına ve hangi amaçla tasarruf mu, yoksa yatırım amacı ile mi yapılıyor? Gerçekten yatırımcı zihniyeti ile yaklaşıyorsa orta vadeli bir perspektife sahip olabilir. Orta ve uzun vadeli bir yatırım yapılacaksa sermaye piyasası araçlarını tercih etmeli. Hisse senedi, hazine bonoları ve özel sektör tahvilleri olabilir. Kısa vadeli ise mevduat enstürmanlarına yatırım yapmalı.
ORTA VADEDE EMTİA
Destek Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Banu Kıvcı Tokalı, dövizin uygun bir yatırım aracı olmadığına dikkat çekerek orta vadede emtia ve hisse senedini önerdi. Tokalı, şöyle devam etti: 'Biz para politikasında yeni bir güven unsurunun oluşacağını, seçim sonrasında da yeni bir istikrar ortamının oluşarak yeni iç dinamiklerimizin harekete geçeceğini düşünüyorum. Bu çerçevede bakarsak; döviz uygun bir yatırım aracı değil. Emtia hala yatırım yapılabilir bir enstrüman olarak görünüyor. Altında onsun 1470-1480 aralığı alım için uygun seviyeler. Hisse senedi piyasaları hala cazip. Riski sevmeyen mevduatı tercih edebilir.'
AKŞAM GAZETESİ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)